Livre
Néerlandais

Het grote leesplezierboek van Carry Slee

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur)

Het grote leesplezierboek van Carry Slee

Public cible:
6-8 ans et plus
Helden zijn niet alleen ridders en prinsessen, maar alle mensen met moed en de juiste vrienden. Zo ook Michiel en Bo, die het pesten van dieren op de kinderboerderij aanpakken, en Abdoul die de lievelingspony van zijn vriendinnetje Pleun redt.
Titre
Het grote leesplezierboek van Carry Slee
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2022 | Autres éditions
143 p. : ill.
Date de sortie
01-01-2022
ISBN
9789048853960 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het grote leesplezierboek van Carry Slee is met zijn 143 pagina’s een hele kluif leesvoer. Het bevat de verhalen ‘Ridder Schijtebroek’ en ‘Meester Paardenpoep’, die ook los verkrijgbaar zijn. De twee verhalen hebben geen verband met elkaar.In ‘Ridder Schijtebroek’ spelen Michiel en Bo de hoofdrollen. Samen helpen ze in hun vrije tijd op de kinderboerderij van Theo. Als vandalen steeds terugkeren om brand te stichten bij de dierenhokken, bedenken Michiel en Bo een plan om de daders te vinden. Michiel krijgt de kans om te bewijzen dat hij geen schijtebroek is, zoals zijn vader steeds beweert. De reddingsactie verloopt echter niet zo makkelijk als gepland. Zelfs wanneer het hen lukt om de vandalen te vatten, zijn er nog een hoop problemen om op te lossen. Hoe kan boer Theo bijvoorbeeld geld bijeen krijgen om alle schade te herstellen?Ook ‘Meester Paardenpoep’ heeft twee jongeren in de hoofdrol. Pleun en Abdoul ontvoeren Bianca, de pony waarop Pleun altijd mag rijden, omdat ze ontd…Lire la suite
Bijna vierkante uitgave met twee eerder verschenen succesverhalen van deze bekende auteur. Het eerste verhaal, 'Ridder Schijtebroek', is uit 1994. Op de kinderboerderij waar Michiel en Bo veel hulp verrichten, gebeuren allemaal nare dingen met de dieren. Tot overmaat van ramp wordt Michiel verdacht door de politie. Het tweede verhaal, 'Meester Paardenpoep', is uit 1998. Pleun en Abdoul zijn de beste vrienden. Samen redden ze lievelingspony Bianca. De pony is oud en moet van de baas van het manege naar de ‘paardenslachterij’. Door een heuse ontvoeringsactie, waarbij van alles mis dreigt te gaan, weten ze Bianca te stallen in een oude, verlaten boerderij en te voorkomen dat Meester Paardenpoep, de baas van de manege, Bianca naar de slachterij kan brengen. Beide verhalen zijn vlot geschreven, gaan over volwaardige vriendschappen door dik en dun, gevoelens van verontwaardiging, tegenslag en doorzettingsvermogen en kennen veel dialogen. De tekst is gedrukt in twee kolommen en wordt afgewis…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia