Livre
Néerlandais

Meester Paardenpoep

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Abdoul houdt niet van dat paardengedoe, maar hij wil Pleun wel helpen als haar lievelingspony weg moet. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Pesten, Pony's
Niveau de lecture
AVI 6, AVI M5
Titre
Meester Paardenpoep / Carry Slee ; met tek. van Dagmar Stam
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1999 | Autres éditions
72 p. : ill.
ISBN
90-269-9148-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 23 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meester Paardenpoep is een scheldnaam voor een manegehouder, die Bianca - een oude pony - naar het slachthuis wil brengen. Abdoul en Pleun weten dit met hulp van oom Harry te verhinderen. Abdoul wordt gediscrimineerd o.a. door leeftijdgenoten. Het idee om met de klas dombo's voor pestkoppen te maken is wel grappig, maar om deze door hen op te laten zetten en erom te lachen lijkt ongepast. Een dombo uitreiken (een soort gouden eikel idee) is wellicht geslaagder. Levendig en helder geschreven verhaal met veel dialoog. Weinig uitbouw van karakters. De verhaallijn blijft wel spannend. Een aantal zwartwitillustraties ondersteunt het verhaal. Harde kaft met een kleurige illustraties aan de voorkant en een verhaalweergave aan de achterkant. Discriminatie en vriendschap zijn belangrijke thema's, die n.a.v. dit boek in groep 4/5 prima aan de orde gesteld kunnen worden. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions