Livre
Néerlandais

Paniek

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Sasja voelt zich niet meer veilig nu haar moeders vriend en zijn zoon Felix bij hen zijn komen wonen, maar zij durft het aan niemand te vertellen; ook Ruben heeft een groot geheim. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Paniek
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
14
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2014 | Autres éditions
160 p.
ISBN
9789049926854 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit verhaal volgt een gekend stramien: pubers hebben het moeilijk, ongewild of soms gewild vergroten zij elkaars problemen tot levensgrote drama's waardoor de hoofdpersonages in de put geraken. Maar als het erop aankomt, raken ze er weer uit. Ook de entourage is gewoon: een groepje tweedejaars met hun mobieltjes en de thuis- en schoolsituaties, het regelen van 'verkering' en de puberkwelling bij uitstek: onbeantwoorde verliefdheid. Sasja kampt op dit gebied met een wat ongewone situatie: zij heeft de 17-jarige zoon van haar moeders vriend gekust. Als zij en haar moeder bij hen thuis intrekken, begint het pas goed. Felix is verliefd op haar, maar -- paniek -- zij niet op hem en het lukt haar niet om erover te praten zodat haar angst groeit. Haar klasgenoot Jorrit is ook verliefd op haar. Om bij Sasja op een goed blaadje te komen, schakelt Jorrit zijn zus in, want pubers maken hun gevoelens niet direct duidelijk aan de betrokken persoon. Die hulp krijgt hij, maar dan moet hij op zijn b…Lire la suite
Sasja voelt zich niet meer veilig thuis nu haar moeders vriend en zijn zoon Felix bij hen zijn komen wonen. Felix valt Sasja lastig, maar ze durft het niet tegen haar moeder te zeggen, omdat ze ooit eens op een feest met Felix gezoend heeft. Marloes is verliefd op Ruben, maar het doet hem blijkbaar niets en als Rubens vriend Jorrit begrijpt waarom, maakt hij geschrokken een eind aan de vriendschap. Als op school bekend wordt dat Ruben homoseksueel is, heeft hij er geen leven meer. Carry Slee is een van de allerpopulairste jeugdboekenauteurs van Nederland, zeer gewaardeerd door haar lezers (ze won vele kinderjuryprijzen), maar door de crititici wat minder. 'Paniek' valt onder de probleemboeken. Het is in een vlotte stijl geschreven, makkelijk leesbaar, recht toe recht aan met hoofdpersonen waarmee jongeren zich gemakkelijk kunnen identificeren. Carry Slees grote verdienste is ook nu weer dat zij problemen waar jongeren mee kunnen zitten, in dit geval seksuele discriminatie en intimidat…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia