Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Van oma mag dat wel

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel met vijftien verhalen over Merel en Koen die hun eigen oma als oppas hebben gekregen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Grootouders
Titre
Van oma mag dat wel
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009 | Autres éditions
157 p. : ill.
ISBN
9789044324280

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit boek staan 15 leuke verhalen om voor te lezen. Ze kaderen binnen één gegeven: de twee kinderen Merel en Koen krijgen een nieuwe oppas. Beiden houden er een andere mening op na over hoe de oppas eruit moet zien en hoe die het beste bij hun kan passen. De verrassing is groot wanneer blijkt dat hun eigen oma ook hun oppas wordt. Samen met oma gaan de kinderen op stap of organiseren ze thuis wel iets. Die verschillende verhalen zijn in dit boek samengebracht en kunnen apart gelezen worden. Toch zou het misschien goed zijn om het eerste verhaaltje als eerste te brengen. Elk verhaal is kort en krijgt enkele leuke illustraties om het voorlezen te ondersteunen. De vele dialogen maken het geheel levendig en bevorderen zo het voorlees- en luisterplezier. [Marleen Lippens]
Vijftien schitterende verhalen die allemaal gaan over Merel en Koen die een nieuwe oppas hebben gekregen. Deze oppas is niet zomaar een oppas, het is namelijk hun hoogsteigen oma! De verhalen gaan over een nieuwe oppas krijgen, over sprookjes voorlezen, een reis met de trein, naar school brengen, een tuintje aanleggen, kamperen en samen gezellig pannenkoeken eten. De verhalen hebben een gemiddelde lengte van tien pagina's en worden verteld in vlot Nederlands, vol grappige, herkenbare, kinderlijke monologen. In de verhalen wordt weinig 'opgevoed', maar juist spelenderwijs veel geleerd. De verhalen zijn geïllustreerd met tal van levendige, kleine en grote zwart-witillustraties (ecoline, inkt, lijn, penseel). Auteur en illustratrice hebben hun sporen ruimschoots verdiend en zijn vele malen bekroond. Met deze uitgave leveren zij een heerlijk staaltje van coöperatief vakmanschap af. Verhalen om vele malen voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Over Merel en Koen verscheen ook 'Van op…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions