Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
De 16-jarige Tamara (ik-figuur) woont na de dood van haar vader bij een verre oom en tante, waar ze een boek met magische krachten uit de bibliotheek leent. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het boek van morgen
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The book of tomorrow
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2010
286 p.
ISBN
9789044616255 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de zelfmoord van haar vader belanden de rijke, verwende 16-jarige Tamara Goodwin en haar moeder bij familie op het platteland. Haar moeder is door verdriet overmand en komt niet meer uit haar kamer. Tamara doolt veel rond tussen de ruïnes van een verlaten kasteel; ze voelt zich alleen met haar verdriet en is opstandig. Op een dag vindt ze in de bibliotheekbus een speciaal boek: het is op slot en leeg. Het wordt haar dagboek. Vanaf dat moment duikelen de gebeurtenissen over elkaar heen. De plot zit goed in elkaar en de schrijfstijl is aangenaam. Ondanks een flinke dosis dramatiek baadt het boek in speelse guitigheid. Vanaf de aanvang lijkt de lezer naar een film van de gebeurtenissen te kijken. In een soort voice-over in de ik-vorm beschrijft Tamara zelf hoe ze van verwend nest naar een meevoelende adolescente evolueert. De lezer sympathiseert met het hoofdpersonage. De waas van magie over het verhaal maakt het extra spannend en zal zeker ook jongere lezers aanspreken! Weer een volt…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le succès ne se pas fait attendre…En lire plus sur Wikipedia