Livre
Néerlandais

Het volgende verhaal : roman

Cees Nooteboom (auteur), David Mitchell (auteur de l'introduction)
Een oud-leraar klassieke talen en reisboekenschrijver wordt door een merkwaardige belevenis bewogen tot filosofische overpeinzingen.
Titre
Het volgende verhaal : roman
Auteur
Cees Nooteboom
Auteur de l'introduction
David Mitchell 1969-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011 | Autres éditions
110 p.
ISBN
9789023459743 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 43 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de eerste bladzijden wordt een oud-leraar klassieke talen, bijgenaamd Socrates, wakker in een Portugese hotelkamer waarin hij niet was ingeslapen. Het grootste deel van deze novelle wordt in beslag genomen door pogingen van 'Socrates' om dit raadsel op te lossen, dat voor hem vanaf het begin een metafysische dimensie heeft. Deze kamergeleerde, gefrustreerde leraar en reisboekenschrijver om den brode stelt zich vragen omtrent het bestaan van de tijd, de onmetelijkheid van de ruimte, de dood en de liefde. Zijn overpeinzingen zijn ingebed in herinneringen aan zijn leven, dat zich goeddeels in en om school voltrok. Deze novelle (eerder verschenen als boekenweekgeschenk) behoort tot het beste in het werk van Cees Nooteboom (1933). Zijn hang naar reflectie op filosofische vraagstukken omtrent ruimte, tijd en onsterfelijkheid, zijn grote ervaring met het schrijven van reisverhalen en zijn kennis van en liefde voor de klassieke mythologie treffen elkaar in deze novelle op een bijzonder gel…Lire la suite

À propos de Cees Nooteboom

CC BY-SA 3.0 - Image by Hpschaefer www.reserv-art.de

Cornelis « Cees » Johannes Jacobus Maria Nooteboom, né le 31 juillet 1933 à La Haye, est un écrivain néerlandais. Auteur d’une œuvre inclassable qui va du roman philosophique à l’essai journalistique en passant par des chroniques de voyages et des poèmes, il est une personnalité majeure de la littérature néerlandaise depuis 1950.

Biographie

Après une scolarité difficile dans des monastères augustins, il entreprend plusieurs voyages en Europe et au Suriname. En 1955, il publie son premier roman Philippe et les autres, inspiré d'un voyage en auto–stop à travers l'Europe. Depuis quarante ans, Cees Nooteboom a écrit de nombreux récits, nouvelles, romans et poèmes. En dehors des voyages, il partage son temps entre Amsterdam et Berlin, et l'été en Espagne.

Il est élu membre de l'Académie des arts de Berlin en 1992.

En lire plus sur Wikipedia