Bande dessinée
Néerlandais

Het plan van Wiebeling

Charel Cambré (dessinateur), Marc Legendre (scénariste)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
De Zoo van Antwerpen. Een Joodse diamantair wordt overvallen. De dieven gaan aan de haal met honderd diamanten. Robbedoes en Kwabbernoot zijn getuige van de misdaad maar staan machteloos: de diamanten zijn spoorloos verdwenen en bij gebrek aan bewijs moeten ze de verdachte laten gaan.Maanden later legt de graaf van Rommelgem de laatste hand aan zijn nieuwste uitvinding: de telvis. Die maakte hij v
Titre
Het plan van Wiebeling
Dessinateur
Charel Cambré 1968-
Scénariste
Marc Legendre
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Plaats van uitgave onbekend]: Dupuis, 2017 | Autres éditions
56 p. : ill.
Note
Luxe-editie
ISBN
9789031435791 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Robbedoes is een journalist in piccolo-kostuum die in 1938 in stripvorm debuteerde. Franquin, bekend van Guust Flater en de Marsupilami, bracht de strip tot groot succes. Vaste partners van Robbedoes zijn Kwabbernoot en de eekhoorn Spip. De serie 'Robbedoes special' wordt gemaakt door het duo dat met de reeks 'Amoras' Suske en Wiske nieuw leven inblies. Nu wagen ze zich aan Robbedoes en Kwabbernoot. Groot verschil met 'Amoras' is dat ze bij Robbedoes veel dichter bij het origineel zijn gebleven. Het verhaal gaat om de roof van diamanten die het land uit gesmokkeld moeten worden. Via een ingenieus plan, dat en passant de overbevissing van de Noordzee uit de doeken doet, probeert een neef van Robbedoes, Wiebeling, dat uit te voeren. Onze helden weten daar echter een stokje voor te steken. Humoristische avonturenstrip voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het eerste deel, 'Happy family' (2017)*.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia