Na een diamantenroof door een Amerikaanse bende ontstaat een chaotische reeks komische verwikkelingen, waardoor het leven van de dorre Engelse advocaat Archie Leach volkomen in de war raakt
Titre
A fish called Wanda / dir. by Charles Crichton ; screenplay by John Cleese ; story by John Cleese ... [e.a.]
Directeur
Charles Crichton
Scénariste
John Cleese
Langue
Anglais
Éditeur
MGM DVD, 2002 | Autres éditions
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1988
Durée
ca. 103, ca. 130 min.
Note
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626013044

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Brits-Amerikaanse coproductie uit 1989 van regisseur Charles Crichton. John Cleese is de zeer Britse advocaat die een bankovervaller verdedigt. Hij weet niet wat hem overkomt wanneer hij wordt verleid door diens vriendin (Jamie Lee Curtis). Helaas is het haar alleen maar te doen om informatie over de gestolen en verstopte diamanten. Vele verwikkelingen volgen, waarin Britse en Amerikaanse stereo-typen op de hak worden genomen. Deze film, waarvoor Kevin Cline een Oscar kreeg, werd gerekend tot de beste zwarte komedies van de jaren tachtig. Peter van Bueren (Volkskrant): 'Cleese was bij het schrijven van het script buitengewoon op dreef. Hij bedacht de ene originele grap na de andere en de meest voor de hand liggende moppen worden dermate kundig uitgespeeld dat A fish called Wanda ruim anderhalf uur dolle pret is.' Deze 'special edition' bevat een bonus dvd waarop o.a.: audiocommentaar van John Cleese, meer dan 20 aangepaste en/of verwijderde scènes en de originele bioscoop trailer.

À propos de Charles Crichton

Charles Crichton est un réalisateur, monteur, scénariste et producteur britannique, né le 6 août 1910 à Wallasey, et mort le 14 septembre 1999 à South Kensington (Royaume-Uni).

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1944 : For Those in Peril
  • 1945 : Painted Boats (en)
  • 1945 : Au cœur de la nuit (Dead of Night) : sketch La Partie de golf
  • 1947 : À cor et à cri (Hue and Cry)
  • 1948 : Les Guerriers dans l'ombre (Against the Wind)
  • 1948 : …En lire plus sur Wikipedia