Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Schijn van kans

Charles Den Tex (auteur)

Schijn van kans

Dans la série:
Genre:
De eigenaar van een kleine, in fusies en overnames gespecialiseerde bank weet een grote opdracht in de wacht te slepen die een grote concurrent ook graag had willen hebben.
Sujet
Banken
Titre
Schijn van kans
Auteur
Charles Den Tex
Langue
Néerlandais
Édition
13
Éditeur
Breda: World Editions, 2013 | Autres éditions
412 p. ; 15 cm
Note
Zakformaat
ISBN
9789462370098 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Charles den Tex is auteur van wat financiële thrillers heet, wat inhoudt dat je als lezer in de loop van het verhaal aardig wat knowhow over het bankwezen en trustfondsen krijgt te verwerken. Maar geen nood, de auteur is een gedegen vakman die technische gegevens en spanning met elkaar weet te verzoenen, en dit dankzij een vlotte en gedreven stijl en mooi uitgebalanceerde karakters die spreken met een eigen stem. Na reeds een viertal werken in hogervermeld genre is het tevens bewonderenswaardig dat de schrijver telkens weer op een geheel andere wijze zijn thema weet te benaderen en niet in de val trapt van de bloedloze mix van genoegzaam gekende ingrediënten. Dat maakt dat de klad er nog lang niet inzit en dat verrassingen nooit uit de lucht zijn.

Ernst Dellenge is eigenaar van Standard Capital, een kleine maar gerenommeerde bank op het gebied van fusies en overnames. Tegen alle verwachtingen in lukt het hem om voor de neus van de machtige Nederland Europabank een lucratieve op…Lire la suite
'Waar veel geld is, is misdaad vlakbij.' Communicatie- en managementadviseur Den Tex schrijft financiële thrillers waarbij hij gebruik maakt van zijn eigen ervaringen in het bedrijfsleven. In deze thriller komt Ernst Dellenge, eigenaar van de kleine gerenommeerde, in fusies en overnames gespecialiseerde bank Standard Capital, in de problemen met de grote Nederland Europa Bank. Hij weet een grote opdracht in de wacht te slepen die deze grote concurrent ook graag had willen hebben. Wanneer zijn jonge en talentvolle medewerkster Matti Verdonk hem met een gebroken nek in de badkamer vindt (een ongeluk?), moet ze alleen verder met de opdracht. Een goed geschreven, sfeervol en boeiend misdaadverhaal, zonder veel geweld maar met een goed doordacht plot. Gebaseerd op een idee van Aad Jacobs (ex-topman van de ING Groep) die daartoe werd aangezet door Astrid Joosten, aldus de auteur. Drievoudig Gouden Strop-winnaar. Gebonden uitgave op klein formaat met leeslint, kleine druk.