Livre
Néerlandais

De grond onder je voeten

Charlotte Guillain (auteur), Yuval Zommer (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Wat bevindt zich onder de grond? Reis mee door de lagen van de aarde tot de aardkorst, tot je er aan de andere kant weer uitkomt! We zien kabels, dieren, de metro en archeologische vondsten. Leporello uitvouwbaar tot 2,50 meter met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Sujet
Aarde
Titre
De grond onder je voeten
Auteur
Charlotte Guillain
Dessinateur
Yuval Zommer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The street beneath my feet
Éditeur
Hilversum: Fontaine Uitgevers, 2017
[20] p. : ill.
Note
Uitklapboek: de pagina's kunnen opengeklapt worden tot één 2 meter lange pagina (leporello).
ISBN
9789059568204 (hardback)
Placing suggestion
560 (SISO) De aarde (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wat bevindt er zich in de grond onder je voeten? Dat toont dit prentenboek in een 2,5 meter lange en 0,32 cm brede leporello: buizenstelsels, kabels, allerlei dieren, het riool en archeologische vondsten. Nog lager rijdt de metro, en weer lager zijn er allerlei soorten afzettingsgesteenten met metalen en mineralen. Dat deel van ca. 35 km diep noemt men de aardkorst. Maar daaronder is nog veel meer te vinden, tot je meer dan 6300 km verder bij het middelpunt van de aarde beland bent. Bij dat punt aangekomen, kan de leporello omgedraaid worden en gaat de reis weer omhoog, om uiteindelijk in een natuurgebied weer boven de grond te komen. Stevige kartonnen leporello (zit vast aan de voorkant van het stevige omslag) met gedetailleerde getekende illustraties in vrij natuurgetrouwe kleuren die heel veel geologische informatie geven. Daarbij staan veel korte informatieve teksten in een duidelijke letter, waarin de kinderen regelmatig worden aangesproken. De teksten zijn in de illustraties ge…Lire la suite

De grond onder je voeten

'De grond onder je voeten', dit boek staat er eens bij stil en gaat de aarde laag per laag bekijken. Het vertelt over de verschillende aardlagen; hoe ze heten, waar ze uit bestaan, wat hun functie is, hoe ze zijn ontstaan ... En dit twee meter lang, want dit boek, kun je bladzijde per bladzijde lezen of je kunt het helemaal uitklappen tot één grote bladzijde van twee meter lang zodat je alle aardlagen onder elkaar ziet. Wanneer je van de oppervlakte naar beneden leest, kom je in het middelpunt van de aarde terecht. Wanneer je nu nog verder gaat, ga je op de andere zijde van de bladzijden terug naar boven. Je komt dezelfde aardlagen tegen maar je krijgt ze op een andere manier getekend en met andere informatie. De afdaling naar de binnenkern van de aarde behandelt o.a. hoe de mens de verschillende aardlagen gebruikt. Bij het terug stijgen naar de aardkorst worden voornamelijk de natuurlijke zijde van de verschillende lagen bekeken en ook de dieren vernoemd die hierin leven.


Lire la suite