Livre
Néerlandais

Kippenvel!

Chih-Yuan Chen (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een kuiken zonder veren mag niet mee varen met andere kuikens die er door hun veren prachtig uitzien. Prentenboek met paginagrote illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kippenvel!
Auteur
Chih-Yuan Chen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The featherless chicken
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2010
[36] p. : ill.
ISBN
9789026127250 (hardback)
Placing suggestion
Anders zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het zal je als kuiken maar gebeuren: naakt uit het ei komen. Zonder een veertje aan je lijf ben je kouwelijk en het mikpunt van spot voor andere, meer protserige kuikens. Tot je een duik maakt in de modder en alles wat dat de wind met zich meevoert aan je blijft kleven. Hippe vogels tellen wél mee en prompt word je uitgenodigd voor een boottochtje. Als een van de opvarenden met zijn staartveren wil pronken, maakt de boot slagzij en valt iedereen in het water. Wanneer iedereen even later proestend boven water komen, blijkt het hele gezelschap naakt te zijn. Nu is het jouw beurt om eens goed te lachen. Vrolijk smeden jij en je nieuwe vrienden plannen voor een volgende spannende boottocht.
Chih-Yuan Chen schreef een eenvoudig, vrolijk verhaal over ijdelheid en vriendschap. Dankzij de wervelende illustraties van Chen en de swingende bewerking van Bette Westera heeft het heel wat meer om het lijf dan de korte samenvatting ? iedereen wordt naakt geboren, maak je niet druk om uiterlijkhed…Lire la suite
Een kuiken komt zonder veren uit zijn ei. Als andere kuikens met veren een boottochtje gaan maken, mag hij niet mee. Wanneer hij zijn vel versierd heeft, mag hij toch mee. De kuikens steken elkaar de loef af wie het mooiste is, totdat de boot omslaat. Prentenboek met een vlot geschreven verhaal, waarbij de tekst en de illustraties elkaar prachtig aanvullen. De teksten staan in grote letters met schreef in de illustraties en bevatten veel dialogen, waardoor ze goed voor te lezen zijn. De illustraties zijn sfeervol en geven een leuk en mooi beeld van het verhaal. Een humoristisch boek dat zowel door het verhaal als door de illustraties de moeite waard is om voor te lezen. Van de auteur/illustrator verscheen ook 'Kiekeboe'* (Leespluim november 2008). Vanaf ca. 4 jaar.