Nigeria, achttiende eeuw. Olaudah Equiano, alias Gustavas Vassa, is nog een kind als hij gekidnapt wordt en verkocht wordt als slaaf. Via Amerika komt hij in Europa terecht. In de turbulente jaren die volgen, slaagt hij er in zichzelf vrij te wroeten. Hij huwt een blank Brits meisje en zet zich in voor de strijd tegen de slavernij.
Titre
De zwarte messias
Auteur
Chika Unigwe
Traducteur
Hans E. van Riemsdijk
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2013
293 p.
ISBN
9789085424543 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Gustavus Vassa wordt op achtjarige leeftijd samen met zijn zusje ontvoerd door slavenhandelaren in Nigeria. Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in de achttiende eeuw. Aan het einde van zijn leven kijkt Gustavus vanuit zijn geliefde Londen terug op zijn bewogen leven en vertelt hij zijn levensverhaal. Hij ontwikkelt zichzelf waar mogelijk, hij wordt een overtuigd christen en is zelfs op een gegeven moment in staat om zichzelf vrij te kopen. In Londen treedt hij in het huwelijk met een blank meisje, en in het verzet tegen de slavernij speelt hij een belangrijke rol. Prettig geschreven, mooie vertaling. De Nigeriaans-Vlaamse schrijfster (1974) publiceerde eerder onder meer 'Fata Morgana' en 'Nachtdanser'. Normale druk.

À propos de Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Image by Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe est une écrivaine nigériane, née à Enugu en 1974. Elle écrit en anglais et en néerlandais. En avril 2014, elle est sélectionnée pour le festival de Hay (en) dans le cadre du projet Africa39, qui vise à mettre en valeur une sélection de 39 auteurs particulièrement prometteurs, ayant moins de 40 ans, originaires d'Afrique subsaharienne et de sa diaspora.

Biographie

Chika Unigwe est née le 12 juin 1974 à Enugu,,, au Nigeria. Après des études universitaires au Nigeria, elle suit son époux, Jan Vandenhoudt à Turnhout en Belgique et y suit à nouveau une formation universitaire.

Ell…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions