Livre
Néerlandais

Misschien ...

Chris Haughton (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Drie slingeraapjes verlaten hun hoge boom om overheerlijke mango’s te gaan plukken. Mama heeft dat streng verboden, want beneden lopen gevaarlijke tijgers rond. Maar de aapjes hebben goed opgelet en weten zeker dat er geen tijgers zijn. Vrijwel vierkant prentenboek met felgekleurde collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Misschien ...
Auteur
Chris Haughton
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maybe ...
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2023 | Autres éditions
48 p.
Date de sortie
04-01-2023
ISBN
9789025776725
Placing suggestion
Stout zijn (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drie slingeraapjes zitten hoog in de boom als grote aap vertrekt. Ze mogen niet naar de mangoboom, want daar zitten tijgers. Nieuwsgierig zeggen ze tegen elkaar dat ze best even kunnen gaan kijken. En als ze toch geen tijgers zien, kunnen ze best zo’n sappige mango pakken. Het gaat goed, of toch niet? De aapjes hebben niet door wat de lezer op de achtergrond ziet. Totdat het te laat is. Kantel snel het boek zodat de aapjes nog net op tijd kunnen ontsnappen! De vraag is of ze iets geleerd hebben van dit spannende avontuur. Want als ze over bananen horen, loopt het water ze weer in de mond. De tekst is in korte zinnetjes en geeft weer wat de apen hardop zeggen. De illustraties zijn gekaderd met een grote witrand. Echter als de aapjes naar beneden trekken, zijn de afbeeldingen beeldvullend, alsof ze figuurlijk uit de kaders stappen. De collage-achtige techniek toont kleurrijke gestileerde figuren met sprekende ogen tegen een rood-roze achtergrond. Vierkant formaat prentenboek, dat qua st…Lire la suite

Misschien...

Misschien... misschien moet je niet altijd even braaf luisteren naar wat mama en papa zeggen. Want wat als je echt heel veel zin hebt in een zoete, sappige mango maar je ouders zeggen dat je het niet mag. Want misschien zijn er wel tijgers en misschien is het wel gevaarlijk. Maar... misschien ook niet?In 'Misschien...' brengt Chris Haughton het simpele verhaal van drie jonge aapjes op een fijne en begrijpbare manier. Haughton illustreert zijn verhaal met grote, paginavullende prenten. De prenten en kleuren zijn eenvoudig met hoog contrast tussen felrood en donkerblauw. De drie aapjes kijken gretig rond met hun grote, witte ogen en als je goed kijkt zie je in de felrode achtergrond de tijgers loeren. Hoewel de tekeningen eenvoudig zijn, zijn ze toch erg dynamisch en brengen ze de spanning en emoties van de aapjes erg goed over.

De eenvoudige teksten en felle kleuren doen meteen zin geven om dit boek met veel intonatie en een groot inlevingsvermogen voor…Lire la suite

À propos de Chris Haughton

Chris Haughton, né en 1978 à Dublin est un auteur jeunesse, illustrateur et designer irlandais.

Biographie

Chris Haughton est publicitaire,, dessinateur de presse (pour The Guardian notamment) et graphiste. Il s'installe en travailleur indépendant en 2012, et « il a fait partie de la sélection du Time Magazine des 100 principaux designers mondiaux, pour son travail avec la société de commerce équitable People Tree (en) ».

Il se lance dans la création et l'illustration d'ouvrages jeunesse au début des années 2010. Ses ouvrages jeunesse ont reçu de nombreux prix.

Ses ouvrages sont traduits dans plusieurs langues, et ses traductions françaises sont publiées par les éditions Thierry Magnier.

En 2017, il crée Little Earth, « un livre jeun…En lire plus sur Wikipedia