Livre
Néerlandais

Stoute hond!

Chris Haughton (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Sjors belooft zijn baasje om braaf te zijn. Maar de taart ziet er lekker uit, hij houdt ervan om de poes op te jagen… Als zijn baasje thuiskomt heeft Sjors spijt. Hij neemt zich voor om geen stoute dingen meer te doen.
Titre
Stoute hond!
Auteur
Chris Haughton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oh no, George!
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2021 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789025750947 (hardback)
Placing suggestion
Stout zijn (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Henk gaat naar buiten en hond Sjors belooft heel braaf te zijn. Maar de verleiding van de taart in de keuken is wel heel erg groot, en poes kan hij toch niet zomaar laten lopen, en dat zwarte zand in de bloemenzaak vraagt erom om eens lekker met je poten in te graven. Als Henk thuiskomt is hij teleurgesteld dat Sjors zo stout is geweest. Sjort voelt zich schuldig en belooft beterschap. Als ze daarna gaan wandelen laat Sjors zien best gehoorzaam te kunnen zijn. Vierkant prentenboek met alle ingrediënten voor een goed prentenboek. Het verhaal is duidelijk gestructureerd, waarbij de herhalingen een duidelijke spanning opbouwen. De steeds terugkerende vraag ‘Wat zal Sjors doen?’ nodigt uit tot interactief voorlezen en betrekt het jonge kind bij het verhaal. De illustraties in een digitale collage-achtige techniek, met figuren die eenvoudig lijken, komen juist door de details als bv. de ogen zeer levendig over. De illustraties vragen, zeker door het kleurgebruik (vooral rode, oranje en paa…Lire la suite

Stoute hond!

Wanneer de hond Sjors alleen thuisblijft, is hij vastbesloten zijn belofte na te komen en braaf te zijn. Maar de verleidingen zijn veel te groot. Welke hond kan weerstaan aan een taart, de poes, of een bak met zwarte aarde? Zijn baas Henk maakt er zich bij thuiskomst niet echt druk over. Hij ruimt de boel op, neemt het speeltje in ontvangst van de met schuldgevoel overladen Sjors, en neemt hem mee uit wandelen. Tijdens de wandeling gedraagt Sjors zich voorbeeldig. Of toch bijna …
Een bijzonder mooi prentenboek, in een schitterend kleurenpalet, waarin de oranjerode kleur van Sjors zijn wereld domineert en in schril contrast staat met het blauwgroene van Henk en de andere mensen. Het ritme, met de nodige herhaling, is op maat van jonge kleuters. En de illustraties laten hen toe het verhaal zelf mee te “lezen”.

À propos de Chris Haughton

Chris Haughton, né en 1978 à Dublin est un auteur jeunesse, illustrateur et designer irlandais.

Biographie

Chris Haughton est publicitaire,, dessinateur de presse (pour The Guardian notamment) et graphiste. Il s'installe en travailleur indépendant en 2012, et « il a fait partie de la sélection du Time Magazine des 100 principaux designers mondiaux, pour son travail avec la société de commerce équitable People Tree (en) ».

Il se lance dans la création et l'illustration d'ouvrages jeunesse au début des années 2010. Ses ouvrages jeunesse ont reçu de nombreux prix.

Ses ouvrages sont traduits dans plusieurs langues, et ses traductions françaises sont publiées par les éditions Thierry Magnier.

En 2017, il crée Little Earth, « un livre jeunesse en réalité virtuelle sur l…En lire plus sur Wikipedia