Livre
Néerlandais

De stormlopers

Chris Mould (auteur)

De stormlopers

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Stanley (11) heeft een landgoed gee͏̈rft van zijn oudoom. Als hij er de winter doorbrengt, waarschuwt de geest van zijn oudoom hem voor de komst van twee boosaardige piraten. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Spoken, Zeerovers
Titre
De stormlopers
Auteur
Chris Mould
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The icy hand
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2009
176 p. : ill.
ISBN
9789078345138 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De stormlopers is het tweede deel van de reeks 'Vreselijk Vreemde Verhalen' van Chris Mould en ook hier volgen we opnieuw de avonturen van Stanley Buggles. In De Getijdenbrug, erfde hij het landgoed de Kaersenborgh van zijn oudoom, admiraal Bartholomeus Rap, en moest hij de strijd aanbinden met een groep piraten en een weerwolf. In De stormlopers is het de beurt aan het geestenrijk om zich te vertonen op het eilandje Kramperduin. Stanley vond in deel een de Ibis, een geheimzinnige munt waarin het hele piratenrijk geïnteresseerd bleek te zijn. Nu blijkt dat Stanley door zijn vondst de geesten van de bloeddorstige piraten Bastiaan Patrijs en Arend Verkommer heeft doen ontwaken. Zij willen hun oude vete met admiraal Rap, wiens geest gelukkig ook is ontwaakt, weer oppakken. Stanley moet uiteraard al zijn moed verzamelen om samen met zijn nieuwe vriendin Doortje en de geest van zijn oudoom de problemen het hoofd te bieden.

Mould vertelt zijn verhaal met zichtbaa…Lire la suite
Na de dood van oudoom Admiraal Rap erft Stanley Buggles landgoed 'De Kaersenborgh' in Kramperduin. Als Stanley daar de winter doorbrengt, waarschuwt de geest van oudoom Rap hem voor de komst van twee boosaardige piraten. Deel twee van de serie 'Vreselijk vreemde verhalen'*, door de auteur geïllustreerd met sprekende, karakteristieke zwart-witte pentekeningen - soms paginavullend - vol met grappige details, die een duidelijke meerwaarde aan het boek geven. Het verhaal is spannend en fantasievol geschreven rond vreemde, spookachtige figuren waar de hoofdpersonen Stanley en Doortje mee te maken krijgen. Het einde van het boek is duidelijk en geeft tevens een bloedstollende - nieuwsgierig makende - opening voor het volgende deel. Krachtig taalgebruik en gevarieerde woordkeuze. Voorin een getekende kaart van Kramperduin, achterin staan krabbels uit het schetsenboek van de auteur. Hoofdpersonen sieren de schutbladen. Door het aantrekkelijke uiterlijk en de speelse bladspiegel ook leuk voor …Lire la suite