Livre
Néerlandais

De nieuwe orde

Chris Weitz (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Jefferson komt in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Daar blijkt dat er nog een grotere dreiging bestaat dan het virus. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De nieuwe orde
Auteur
Chris Weitz
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The new order
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
268 p.
ISBN
9789021807850 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nadat Jefferson en Donna ontsnapt zijn van het eiland, worden zij gevangengenomen en belanden zij op een Amerikaans vliegdekschip. Met hulp weten zij te ontsnappen, maar ze raken uit elkaar. Jefferson komt weer in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Beiden stuiten op verraad in hun zoektocht naar het medicijn dat de Ziekte moet overwinnen. Tweede, niet los te lezen, deel van de trilogie 'Overlevers'* over een wereld waarin een vreselijke ziekte de bevolking van Amerika voor 99% heeft uitgeroeid en waarin jonge mensen proberen te overleven. Het verhaal leest als een trein, is spannend, bevat veel bloedige actie en heeft alle kenmerken van andere series met hetzelfde thema (denk aan 'Lord of the Flies'). De karakters zijn stoer, rebels, direct, aanhankelijk en wreed, maar voor de doelgroep zeker herkenbaar. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Chris Weitz

Chris Weitz est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain, né le 30 novembre 1969 à New York, New York (États-Unis). Il est aussi le frère de Paul Weitz, qui est lui aussi acteur, producteur, réalisateur et scénariste.

Biographie

Il est le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1999 : American Pie
  • 2001 : Les Pieds sur terre (Down to Earth)
  • 2002 : Pour un garçon (About a Boy)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2007 : À la croisée des mondes : La Boussole d'or (The Golden Compass)
  • 2009 : Twilight, chapitre II : Tentation (The Twil…En lire plus sur Wikipedia