The twilight saga. [2], New moon

Chris Weitz (directeur), Stephenie Meyer (antécédent bibliographique), Alexandre Desplat (compositeur)
De 18-jarige Bella en haar klasgenoot Edward zijn erg verliefd. Zij is mens en hij is vampier en dus onsterfelijk. Eigenlijk wil Bella dat ook wel worden, maar dan moet Edward met zijn familie plotseling vertrekken
Titre
The twilight saga. [2], New moon
Directeur
Chris Weitz
Antécédent bibliographique
Stephenie Meyer
Compositeur
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Kristen Stewart Robert Pattinson Taylor Lautner Ashley Greene Billy Burke Rachelle Lefevre Peter Facinelli Elizabeth Reaser Nikki Reed 1988- Jackson Rathbone Anna Kendrick Michael Sheen Dakota Fanning
Titre uniforme
New moon
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2013 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
ca. 130 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051888060131

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vampierfilm uit 2009 voor tieners van Chris Weitz met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner. Het verhaal is gebaseerd op het tweede deel* van de vierdelige bestsellerserie van Stephenie Meyer. De 18-jarige Bella en haar klasgenoot Edward zijn hopeloos verliefd op elkaar. Edward is een vampier die het drinken van mensenbloed heeft afgezworen. Als hij onder druk van omstandigheden met zijn familie hals over kop moet vertrekken, is Bella radeloos van verdriet. Langzamerhand raakt ze meer dan gewoon bevriend met haar aardige buurjongen Jacob, maar hij blijkt lid te zijn van een roedel jonge weerwolven die in oorlog is met de vampiers. Kevin Toma (Volkskrant 19-11-'09): '(...) In die afwisseling van gewone en bizarre momenten is New Moon veel beter dan Twilight** (het eerste deel/red.); regisseur Chris Weitz (American Pie; About a Boy) heeft de touwtjes strakker in handen dan voorganger Catherine Hardwicke, meer gevoel voor fantastie en een betere timing…Lire la suite

À propos de Chris Weitz

Chris Weitz est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain, né le 30 novembre 1969 à New York, New York (États-Unis). Il est aussi le frère de Paul Weitz, qui est lui aussi acteur, producteur, réalisateur et scénariste.

Biographie

Il est le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1999 : American Pie
  • 2001 : Les Pieds sur terre (Down to Earth)
  • 2002 : Pour un garçon (About a Boy)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2007 : À la croisée des mondes : La Boussole d'or (The Golden Compass)
  • 2009 : Twilight, chapitre II : Tentation (The Twilight Saga: New Moon…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque