Livre
Néerlandais

We beginnen bij het einde

Chris Whitaker (auteur), Ineke de Groot (traducteur)
Een man keert na jaren gevangenschap terug naar de stad waar hij de dood van een meisje had veroorzaakt. Hierop komt de familie van het meisje tot een drastisch besluit met vergaande gevolgen.
Titre
We beginnen bij het einde
Auteur
Chris Whitaker
Traducteur
Ineke de Groot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
We begin at the end
Éditeur
Amsterdam: Volt, © 2022
411 p.
ISBN
9789021460857 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dertien en vogelvrij verklaard

Vorig jaar won Chris Whitaker met We beginnen bij het einde de prestigieuze Gold Dagger voor de beste misdaadroman. Geheel terecht.

Dertig jaar nadat hij als puber verantwoordelijk werd geacht voor de dood van een meisje komt Vincent King vrij en keert hij terug naar het Californisch stadje waar het drama zich afspeelde. Hij ontmoet er opnieuw zijn beste vriend van destijds die daar nu sheriff is en hij wordt ook geconfronteerd met de verslaafde zus van het overleden meisje en haar twee kinderen, de dertienjarige Duchess en haar jongere broer Robin. De Engelse auteur Chris Whitaker schreef met zijn bekroonde misdaadroman We beginnen bij het einde een intrigerend verhaal over verlies en verlossing.

Maar het boek overstijgt de klassieke misdaadroman. Whitaker heeft zijn verhaal vooral gebouwd op twee complexe personages die hij met veel empathie uitwerkt. Het meest memorabel is Duchess Radley, het meisje dat te vroeg volwassen is moeten worden. Zij zorgt zowel voor haar verslaafde moeder Star, die te vaak met foute mannen thuiskomt, als voor haar halfbroer Robin. Duchess doet denken aan Holden Caulfield ui…Lire la suite

We beginnen bij het einde****

Eerste zin. Als je iets ziet, steek je je hand op.

 

 

Dertig jaar geleden kwam in het slaperige Californische kuststadje Cape Haven de zevenjarige Sissy om het leven door toedoen van Vincent King, het vriendje van Sissy’s zus Star. De minderjarige Vincent belandt achter de tralies en begaat daar nog een moord. Intussen heeft Star twee kinderen gekregen, Robin en Duchess, die vooral op elkaar zijn aangewezen omdat Star hopeloos verslaafd is aan drank, drugs en foute mannen. Politieman Walk trekt zich het lot van de kinderen erg aan, maar worstelt ook met zijn eigen demonen en met een ziekte die zijn lichaam langzaam sloopt. Als Vincent na dertig jaar vrijkomt, blijkt pas hoezeer Sissy’s dood het leven van alle betrokkenen heeft ontwricht. Wanneer Star wordt doodgeschoten, zijn er dan ook vele verdachten. De Brit Chris Whitaker weeft een spannend en ontroerend web waarin zijn hoofdpersonages met hun diepste ellende worden geconfronteerd. Toch is er altijd nog wat hoop dat de wereld niet zo hard en bitter is als hij lijkt. Wh…Lire la suite

Een thriller van Chris Whitaker over een man die als tiener werd veroordeeld voor het veroorzaken van de dood van een meisje, en nu terugkeert naar zijn geboortestad. Daar wordt hij niet enthousiast onthaald, met name niet door zijn ex-vriendin, de zus van het overleden meisje. Zij heeft een dochter, Duchess, die zowel voor haar eigen moeder als haar broertje zorgt. Om haar familie te beschermen neemt Duchess een drastisch besluit, dat grote gevolgen zal hebben voor haar en haar hele omgeving. 'We beginnen bij het einde' is indringend geschreven en zal een publiek van (literaire) thrillerlezers aanspreken. Chris Whitaker (Londen, 1950) is een Britse schrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

À propos de Chris Whitaker

Chris J. Whitaker, né le 19 octobre 1974 à Sydney (Australie), est un joueur de rugby à XV évoluant au poste de demi de mêlée. International australien de 1998 à 2005, il évolue avec la Nouvelle-Galles du Sud, qui joue sous le nom des Waratahs en Super 12. Il rejoint ensuite l'Europe pour évoluer avec la franchise irlandaise du Leinster Rugby.

Devenu entraîneur, il est d'abord entraîneur adjoint au Leinster, au Stade français Paris puis au RC Narbonne. De 2016 à 2018, il entraîne l'Union sportive montalbanaise en binôme avec Pierre-Philippe Lafond. Depuis 2019, il est entraîneur des arrières des Waratahs.

Carrière

En club

  • 1997-2006 : New South Wales Waratahs

Il dispute alors le Super 14, il a joué onze matchs de Super 12 e…En lire plus sur Wikipedia