Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De tempel voor miljoenen jaren

Christian Jacq (auteur)

De tempel voor miljoenen jaren

Dans la série:
Ramses; 2
In het Egypte van de dertiende eeuw voor Chr. is de jonge Ramses farao geworden en moet hij de strijd aanbinden met zijn oudere broer. Vervolg op 'De zoon van het licht'.
Titre
De tempel voor miljoenen jaren
Auteur
Christian Jacq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le temple des millions d'annees
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1997 | Autres éditions
333 p.
ISBN
90-245-0760-X

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische roman, spelend in het oude Egypte in de dertiende eeuw voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit tweede deel van de romancyclus worden de eerste regeringsjaren van Ramses beschreven. Niet iedereen is gelukkig met dit koningschap en complotten tegen Ramses worden gesmeed. Aan het einde van het boek wordt Ramses bovendien geconfronteerd met aanvalsplannen van de Hettieten. De auteur is een Frans egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Door in zijn verhaal Mozes, Homerus, Menelaüs en Helena te introduceren verbreedt hij het perspectief, maar maakt hij zijn verhaal tegelijk onwaarschijnlijker. Zijn opvatting dat Mozes een aanhanger van de zonnereligie van Echnaton zou zijn geweest, is zeer omstreden. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar echt boeiend wordt het verhaal niet: daarvoor is de stijl te voorspelbaar en zijn de figuren te vlak. Pocketeditie.

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions