Livre
Néerlandais
Terwijl de twee zonen van farao Ramses II verliefd zijn op dezelfde vrouw, voeren zij beiden strijd om het rijk van de farao te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit.
Titre
De verloren ziel
Auteur
Christian Jacq
Traducteur
Vivienne Stringa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le voleur d'âmes
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2017
229 p.
ISBN
9789401607919 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het derde deel van de ‘Setne-serie’* die zich afspeelt in het Egypte van farao Ramses II. Zijn beide zonen Ramesses en Setne proberen het rijk te beschermen tegen bedreigingen. De eerste als generaal, de tweede als schrijver met bovennatuurlijke krachten. Terwijl het gevaar groter wordt door samenzweringen van binnenuit door een Syrische crimineel, een militaire actie mislukt door verraad en Setne officieel is doodverklaard, wordt ook de vrouw die zij beiden liefhebben bedreigd. Vooral door haar vader, de koopman en magiër Kekou. Dit deel levert een goede bijdrage aan de boeiende reeks. De schrijver (1947) is egyptoloog en strooit met zijn grote kennis over het godendom en de krachten die aan de vele goden worden toegeschreven. Daarnaast zijn de Egyptische rechtspraak en het dagelijks leven interessant beschreven met nadruk op eet- en drinkgewoontes en geneeskrachtige middelen. Dit alles goed ingepast in de historische situatie. De personages zijn intrigerend en het verhaal wordt boei…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia