Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De vrouwe van Aboe Simbel

Christian Jacq (auteur)

De vrouwe van Aboe Simbel

Dans la série:
Na de slag bij Kadesj streven de Egyptenaren en de Hettieten moeizaam naar een vredesverdrag. Vervolg op "De slag bij Kadesj".
Titre
De vrouwe van Aboe Simbel
Auteur
Christian Jacq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La dame d'Abou Simbel
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Autres éditions
351 p.
ISBN
90-245-4156-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische roman, spelen in het oude Egypte in de dertiende eeuw voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit vierde deel van de romancyclus gaat het om de situatie na de slag bij Kades tegen de Hethieten, waarin de twee grootmachten (Egypte en het Hethietenrijk) moeizaam naar een vredesverdrag streven. In deze periode plaatst de auteur ook de uittocht van het volk Israel uit Egypte, waarvan hij een eigen versie geeft. De auteur is een Franse egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Aan de historische achtergrond wordt dus veel aandacht besteed, maar zijn weergave van de uittocht is zeer omstreden. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar echt boeiend wordt het verhaal niet: daarvoor mist de auteur stijlgevoel. Het boek eindigt met de dood van Ramses favoriete vrouw Nefertari bij een bezoek aan de juist voltooide tempels van Aboe Simbel. Pocketeditie.

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions