Daisy
Néerlandais

De wet van de woestijn

Christian Jacq (auteur), Greta De Munck (narrateur)
Ten tijde van farao Ramses II wordt rechter Pasair, die bezig is met een onderzoek naar een complot tegen de farao, gedeporteerd naar een strafkolonie; zijn geliefde en zijn vriend zetten dan het onderzoek voort.
Titre
De wet van de woestijn
Auteur
Christian Jacq
Narrateur
Greta De Munck  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Titre original
La loi du desert
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 1999
1 cd
Durée
12:43
Éditeur original
Luitingh-Sijthoff
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem Livre converti

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische detectiveroman, spelend in het oude Egypte ten tijde van de bekende farao Ramses II. De hoofdpersoon, rechter Pasair, is bezig met een onderzoek naar een complot tegen de farao, maar hij wordt gedeporteerd naar een strafkolonie. Zijn geliefde Neferet en zijn vriend Soeti zetten het onderzoek voort en proberen Pasair weer vrij te krijgen. De jacht op de samenzweerders kan worden heropend. Een Hethitische prinses blijkt bij het complot betrokken. De auteur is een Frans egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Zijn vijfdelige romanreeks over Ramses II verscheen reeds in Nederlandse vertaling. Dit is het tweede boek met rechter Pasair in de hoofdrol. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar de literaire kwaliteiten van de auteur zijn beperkt, vooral als het gaat om de dialogen. Klein…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions