Na de dood van farao Ramses II heeft bouwmeester Nefer de Zwijgzame nog steeds te kampen met de ambitieuze plannen van de hoofdschatbewaarder van Thebe om de magische Lichtsteen in handen te krijgen.
Titre
De wijze vrouw
Auteur
Christian Jacq
Narrateur
Veronique Declercq  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Titre original
La femme sage
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Durée
13:47
Éditeur original
Luitingh-Sijthoff
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem Livre converti

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede deel* van een historische roman, spelend in het oude Egypte ten tijde van Ramses II en diens opvolger Merneptah. Plaats van handeling: het dorp van de mensen die de graven van de farao's ten westen van Thebe maakten en dat tegenwoordig Deir el-Medineh heet. Nefer de Zwijgzame, die inmiddels de nieuwe bouwmeester van het dorp is geworden, heeft nog steeds te kampen met de ambitieuze plannen van officier Mehy, die de Lichtsteen in handen wil krijgen, een lichtgevende kubus met buitengewone eigenschappen. Verder is hij bezig de begrafenis van Ramses II voor te bereiden, geholpen door de wijze vrouw Oebechet. De auteur is een Frans Egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Van zijn boeken verschijnt nu de een na de andere in Nederlandse vertaling. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek is zeker toegankelijk, maa…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia