Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De zoon van het licht

Christian Jacq (auteur)

De zoon van het licht

Dans la série:
In het Egypte van 1200 voor Chr. wordt Ramses door zijn vader aangewezen als zijn opvolger; niet iedereen is het daar mee eens en twee troonpretendenten bereiden een greep naar de macht voor.
Titre
De zoon van het licht
Auteur
Christian Jacq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le fils de la lumière
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002 | Autres éditions
349 p.
ISBN
90-245-4407-6

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische roman, spelend in Egypte omstreeks 1200 voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit eerste deel van de cyclus wordt beschreven hoe Ramses door zijn vader Seti I wordt uitgekozen als opvolger en op het koningschap wordt voorbereid. Niet iedereen is gelukkig met de keuze en twee troonpretendenten bereiden een greep naar de macht voor. Aan het einde van het boek is Seti I gestorven en verkeert Ramses in een crisis. Intussen is hij wel vader geworden bij zijn minnares en getrouwd met Nefertari. De auteur is een Frans egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Door in zijn verhaal Mozes, Homerus, Menelaüs en Helena te introduceren verbreedt hij het perspectief, maar maakt hij zijn verhaal tegelijk onwaarschijnlijker. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek is zeker toegankelijk. Bovendien onthoudt de auteur zich van ellenlange beschrijvingen van het oude Egypte, die vergelijkbare boeken onleesbaar maken. E…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions