Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het duel der magiërs

Christian Jacq (auteur), Marga Blankestijn (traducteur)
De zwarte magiër, die op het punt staat door Farao Ramses II tot minister benoemd te worden, beraamt een moordaanslag op de farao, wat diens jonge zoon Setne probeert te voorkomen.
Titre
Het duel der magiërs
Auteur
Christian Jacq
Traducteur
Marga Blankestijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le duel des mages
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2018
206 p.
ISBN
9789401608862 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vierde deel van de reeks ‘Setne’, die zich afspeelt in het oude Egypte ten tijde van farao Ramses II. De magiër Kekous is nog steeds van plan de farao te vermoorden met behulp van de vele Syrische havenarbeiders, maar hij wordt tegengewerkt door de jongste zoon van Ramses, Setne. Om zijn doel te bereiken ontvoert hij zijn eigen dochter Sekhet, de verloofde van prins Setne, en onderwerpt haar zelfs aan marteling om haar tot meewerken te dwingen. Maar ook de prins als opperpriester van de god Toth bezit magische krachten, die hij hard nodig heeft om de vijand te kunnen bedwingen. De verteller is als het ware een Egyptenaar voor wie zwarte en witte magie en andere bovennatuurlijke krachten realiteit zijn en waarbij ook sommige dieren een belangrijke rol kunnen spelen. Dat de schrijver (1947) egyptoloog is en dus grote kennis van zaken heeft, valt uit bijna iedere pagina op te merken. Daarnaast vertelt hij een spannend en verrassend verhaal. Kennis van de eerdere drie* delen is aan te…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions