Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het laatste geheim van Toetanchamon

Christian Jacq (auteur)
Een Amerikaanse jurist ontdekt in Egypte dat hij de biologische zoon van de beroemde archeoloog Howard Carter zou zijn.
Titre
Het laatste geheim van Toetanchamon
Auteur
Christian Jacq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Toutânkhamon : l'ultime secret
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2009
335 p. : ill.
ISBN
9789021802381

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mark, een succesvol jurist uit New York, ontvangt een geheimzinnige uitnodiging om naar Egypte te komen. Hij krijgt de kans om te achterhalen wie hij werkelijk is, zo wordt hem gesuggereerd. Hij besluit te gaan en komt in contact met een priester van de koptische kerk die hem vertelt dat zijn biologische vader Howard Carter een beroemd archeoloog was die het graf van Toetanchamon ontdekte. De priester geeft Mark de opdracht om de papyrusrollen uit het graf van Toetanchamon te zoeken. De boodschap die hij zal vinden, is van grote waarde. Ondertussen begeeft hij zich in een politiek onrustige wereld. De corrupte koning Faroek delft het onderspit en Nasser wordt de leider. Religie, romantiek, kennis van de oudheid en ontwikkelingen in het Midden-Oosten worden op een overzichtelijke manier met elkaar verweven. Een makkelijk leesbare roman met veel wetenschappelijke feiten. Jammer dat de hoofdpersonen onvoldoende uit de verf komen. Bevat twee Egyptische tekeningen in zwart-wit. De auteur i…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia