Livre
Néerlandais

Het verboden boek

Christian Jacq (auteur), Vivienne Stringa (traducteur)
Terwijl de jongste zoon van farao Ramses II zijn verloofde Sekhet zoekt, verkeert het rijk in groot gevaar door een complot van Sekhets vader die een zwarte magie͏̈r is en een geheimzinnige Syrie͏̈r.
Titre
Het verboden boek
Auteur
Christian Jacq
Traducteur
Vivienne Stringa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le livre interdit
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2017
219 p.
ISBN
9789401607261 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vervolg op ‘Het vervloekte graf’*. In het oude Egypte ten tijde van Ramses II strijden zijn twee zonen om de gunsten van dezelfde vrouw Sekhet. Setne, de jongste, is de wijsgeer en schrijver die probeert het verboden boek van de god Thot te vinden, een gevaarlijk boek dat door een zwarte magiër gebruikt kan worden in zijn complot tegen de farao. Ramesses, de oudste, is de krijgsman die het bevel over de troepen van de farao heeft en met geweld een opstand wil verwijderen, die de vader van Sekhet met behulp van een Syriër wil ontketenen. De schrijver (1947), die egyptoloog is, geeft een fraai beeld van het leven in Egypte in de dertiende eeuw voor Christus. Het (bij)geloof speelt er een belangrijke rol, evenals het geloof in spreuken en voortekenen. Daardoor heeft de lezer geen moeite met alle occulte of paranormale verschijnselen. Daarnaast is het verhaal ook historisch juist. De plot is aardig, maar komt toch enigszins op de tweede plaats. Het verhaal is redelijk goed te volgen v…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia