Livre
Néerlandais

Het vervloekte graf

Christian Jacq (auteur), Marga Blankestijn (traducteur)
Nadat een zwarte magiër een gevaarlijk voorwerp heeft gestolen om daarmee farao Ramses II van de troon te stoten, is het aan zijn jongste zoon om deze dreiging ongedaan te maken.
Titre
Het vervloekte graf
Auteur
Christian Jacq
Traducteur
Marga Blankestijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La tombe maudite
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2017
232 p.
ISBN
9789401606561 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het Egypte van farao Ramses II zijn de Hethieten verslagen en zit Ramses stevig op de troon. Tenminste, dat lijkt zo. Terwijl zijn oudste zoon Ramesses als opperbevelhebber de Nubiërs in het zuiden een lesje probeert te leren, is het zijn jongere broer, de in boeken en wijsheid geïnteresseerde Setne die de farao het leven redt. Maar er dreigen ook gevaren van binnenuit. Een geheimzinnige zwarte magiër heeft een gevaarlijk vervloekt voorwerp gestolen en wil daarmee Ramses van de troon stoten. Met behulp van de knappe Sekhet probeert Setne deze magiër te vinden en de vloek op te heffen. Een complicerende factor is dat ook zijn broer een oogje heeft op deze Sekhet. De manier waarop de schrijver (1947) de wereld van het oude Egypte tot leven wekt, wijst op een grote kennis van deze cultuur in al zijn aspecten. Hierdoor wordt ook het bestaan van magiërs, de kracht van bezweringsformules en andere bovennatuurlijke zaken door de lezer als heel reëel ervaren. Behalve dat het verhaal de lez…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions