Daisy
Néerlandais

Nefer de Zwijgzame

Christian Jacq (auteur), Rein Dox (narrateur)
Twee ambachtslieden worden in het oude Egypte ten tijde van farao Ramses II geconfronteerd met de ambitieuze plannen van een officier die een juweel met bijzondere eigenschappen in handen wil krijgen.
Titre
Nefer de Zwijgzame
Auteur
Christian Jacq
Narrateur
Rein Dox  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Néfer le Silencieux
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Durée
12:16
Éditeur original
Luitingh-Sijthoff
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem Livre converti

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel van vier historische romans, spelend in het oude Egypte ten tijde van Ramses II. Plaats van handeling: het dorp van de mensen die de graven van de farao's ten westen van Thebe maakten en dat tegenwoordig Deir el-Medineh heet. Steenhouwer Nefer en zijn vriend Paneb worden geconfronteerd met de ambitieuze plannen van officier Mehy, die de Lichtsteen in handen wil krijgen, een lichtgevende kubus met buitengewone eigenschappen. Als aan het einde van dit deel Ramses sterft, ziet Mehy zijn kans schoon. De auteur is een Frans egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Van zijn boeken verschijnt nu de een na de andere in Nederlandse vertaling. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar de literaire kwaliteiten van de auteur zijn beperkt, vooral als het gaat om de dialogen. Met enkele kaarten…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia