Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Paneb de vurige

Christian Jacq (auteur)
Een jongeman wordt opgeleid tot meester-kunstenaar die de graftombes in het Oude Egypte moet bouwen en versieren, waarbij een machtswellustige generaal hem de voet dwarszet.
Titre
Paneb de vurige
Auteur
Christian Jacq
Langue
Néerlandais
Titre original
Paneb l'ardent
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000
381 p.
ISBN
90-245-3849-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel* van een historische roman, spelend in het oude Egypte ten tijde van Ramses II en diens opvolger Merneptah. Plaats van handeling: het dorp van de mensen die de graven van de farao's ten westen van Thebe maakten en dat tegenwoordig Deir el-Medineh heet. De officier Mehy, die de Lichtsteen in handen wil krijgen, een lichtgevende kubus met buitengewone eigenschappen, richt zich in dit deel vooral tegen Paneb, die een belangrijk man in het dorp is geworden. Mehy's poging om de verbannen zoon van de farao een burgeroorlog te laten ontketenen, heeft echter geen succes. De auteur is een Frans egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Van zijn boeken verschijnt nu de een na de andere in Nederlandse vertaling. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek is zeker toegankelijk, maar de literaire kwaliteiten van de auteu…Lire la suite

À propos de Christian Jacq

Christian Jacq, né à Paris XVIIe le 28 avril 1947, est un écrivain d'expression française vivant en Suisse. Chercheur en égyptologie de formation, il a publié à partir des années 1990 divers ouvrages sur l'Égypte ancienne destinés au grand public et devenus des livres à succès.

L'auteur a également écrit des romans policiers sous les pseudonymes de Christopher Carter, J. B. Livingstone et Célestin Valois. Il utiliserait aussi pour des ouvrages ésotériques et sur la franc-maçonnerie les pseudonymes de Jean Delaporte, Jean Petrus, Pierre Dangle et Andrew Fabriel.

Biographie

Jeunesse et études

Christian Jacq naît à Paris au sortir de la Seconde Guerre mondiale, le En lire plus sur Wikipedia