Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zus voor één nacht

Zus voor één nacht

Public cible:
9-11 ans et plus
Robin ontmoet op een midzomernachtfeest een meisje, waarvan iedereen zegt dat het haar zus is. Maar Robin is enig kind. Tijdens de zoektocht naar haar zus belandt Robin in een gevaarlijke wereld vol heksen en toverspreuken. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Zus voor één nacht
Auteur
Christien Boomsma
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2009
240 p.
ISBN
9789051160765

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Zus voor één nacht, een lang en meeslepend fantasyverhaal voor 11-plussers, beschrijft Christien Boomsma op overtuigende wijze de leefwereld en gedachten van de elfjarige. Als enig kind van een alleenstaande, egoïstische moeder had het meisje graag een zus gewild. En dan, op een midzomernachtfeest dat Chantal (want zo spreekt Robin haar moeder aan) geeft, duikt er opeens een mysterieus, witharig meisje op. Alle aanwezigen zijn ervan overtuigd dat Saritha Robins zus is, maar Robin gelooft er als enige niets van. Als de volgende ochtend Saritha verdwijnt en een kaartje achterlaat met als boodschap "Probeer me niet te vinden", dan wordt Robins nieuwsgierigheid uiteraard geprikkeld. Ze schakelt haar vriend Luuk in en samen achterhalen ze al gauw dat er iets groots, dreigends achter zit. Als dan nog blijkt dat Robins oma een heksengrootmeesteres was en zijzelf de nieuwe generatie heksen vertegenwoordigt, wordt het pas echt link. Robin ontdekt dat Saritha de jongste telg van een h…Lire la suite
Als Robin elf jaar wordt geeft haar moeder een feestje. In de keuken helpt een meisje, waarvan iedereen zegt dat het haar zus is. Maar dat kan niet. Dat weet Robin zeker: ze is enig kind. De volgende morgen is haar 'zus' verdwenen, maar Robin laat het er niet bij zitten. Samen met haar vriendje Luuk gaat ze op onderzoek uit. Had ze dat maar niet gedaan, want ze komt terecht in een gevaarlijke wereld vol met heksen en toverspreuken. En wil ze haar 'zus voor een nacht' redden, moet ze ook nog vechten tegen een vloek uit het verleden. Spannend heksenverhaal, in chronologische volgorde beschreven, zonder terugblikken in de tijd, zodat de vaart in het verhaal blijft. De aangename mix van avonturen en de beschreven gevoelens zorgt ervoor dat je het boek achter elkaar uit wilt lezen. Eigentijds taalgebruik, prettige bladspiegel, aansprekend omslag. Een van de betere fantasy-verhalen voor de jeugd. Vanaf ca. 11 jaar.