Livre
Néerlandais

Mijn versie van jou

Christina Lauren (auteur), Crispijn Sleeboom (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Tanner (18, ik-figuur) is biseksueel, maar dat houdt hij verborgen voor zijn strenggelovige klasgenoten. Dan wordt hij stapelverliefd op zijn mentor Sebastian. Vanaf ca. 16 jaar.
Titre
Mijn versie van jou
Auteur
Christina Lauren
Traducteur
Crispijn Sleeboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Autoboyography
Éditeur
Amsterdam: Q, © 2018
309 p.
ISBN
9789021409665 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tanner (18, ik-figuur) is onlangs verhuisd van Californië naar het stadje Provo in de staat Utah. De bewoners van Provo zijn voor een groot deel streng religieus en lid van de mormoonse kerk. Tanner is biseksueel, maar behalve zijn familie weet niemand dat. Dan geeft hij zich op voor een cursus waarbij hij binnen vier maanden een boek moet schrijven. Tanner denkt dat dat een makkie is, totdat hij zijn begeleider ontmoet, de strenggelovige mormoonse Sebastian. Moderne psychologische young adultroman over bi- en homoseksualiteit. Aanvankelijk is het moeilijk om in het verhaal te komen vanwege het soms complexe taalgebruik en de zeer Amerikaanse setting, maar gaandeweg wordt het geheel steeds boeiender. Vooral goed beschreven is de worsteling tussen besef en acceptatie van homoseksualiteit en de keuzes die je vervolgens maakt, tegen de gevestigde orde in. Daarbij krijgt men een zeldzaam inkijkje in de leefwereld van de mormonen. Het taalgebruik is gevarieerd en de gevoelens worden goed b…Lire la suite

À propos de Christina Lauren

Christina Lauren est le nom de plume de Christina Hobbs et Lauren Billings, un duo d'autrices américaines de romances, de romances érotiques et de romans Young-Adult.

Carrière

Christina Hobbs et Lauren Billings se sont rencontrées en 2009 sur un forum de fanfictions. Très vite, elles décident de collaborer. En 2011, sort aux États-Unis leur premier roman, Beautiful Bastard, qui s'appelait originellement The Office et était une fanfiction de Twilight.

En février 2013, le studio Constantin Film a acquis les droits pour une adaptation au cinéma du roman Beautiful Bastard. Toutefois, en 2016, les droits d'adaptation sont revenus aux deux autrices.

Le roman Roomies est aussi en cours d'adaptation par Andy Fickman et Jenna Dewan via sa compagnie Everheart Productions..

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia