Als rechercheur Bjørn bij een forensisch expert een jonge vrouw moet identificeren, blijkt dat zijn eigen dochter te zijn. Tijdens zijn onderzoek ontmoet hij mensen die belangrijk voor zijn dochter waren en wordt geconfronteerd met een netwerk van waarheden, leugens en criminele daden en uiteindelijk met zichzelf.
Langue
Danois
Éditeur
Lumière, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
8 x 30 min.
Note
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482287

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deense detectiveserie (2019, 8 afleveringen van 20 minuten) van Christoffer Boe. Met Ulrich Thomsen (Festen, Brothers), Lars Mikkelsen (The killing) en Trine Dyrholm (A royal affair, Queen of hearts). Rechercheur Bjørn moet bij een forensisch expert een jonge vrouw identificeren en dat blijkt zijn eigen dochter te zijn. Men denkt aan zelfmoord, maar dat kan Bjørn niet accepteren. Hij ondervraagt in elke aflevering een andere verdachte, mensen die belangrijk voor zijn dochter waren. Hij wordt geconfronteerd met een netwerk van waarheden, leugens en criminele daden en uiteindelijk met zichzelf. Beoordeling IMDb: 7.0. Npo3.nl/film en serie: ‘Een grimmige, duistere whodunnit die bijna wel uit de Scandinavische keuken móét komen.’ Sandra van Bijsterveld (Scandinavisch Leven 16-4-’20): ‘Face to face speelt zich af in (de onderwereld van) Kopenhagen en wordt gekenmerkt door hevige emoties en grote namen. (…) Niet de misdaad op zich, maar de karakters van de personages en hun psychologische i…Lire la suite

À propos de Christoffer Boe

Christoffer Boe est un réalisateur danois né le 7 mai 1974.

En 2003 il co-fonde de la société de production AlphaVille Pictures Copenhagen (en) avec le producteur Tine Grew Pfeiffer.

Il a reçu la Caméra d'or pour Reconstruction au Festival de Cannes 2003.

Filmographie

Réalisateur

Cinéma

  • 2004 : Reconstruction
  • 2004 : Europe Does Not Exist, court-métrage du film Visions of Europe
  • 2005 : Allegro
  • 2006 : Offscreen
  • 2010 : Everything will be Fine
  • 2010 : Beast
  • 2013 : Sex, Drugs & Taxation
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions