Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Leven met mijn zus Madonna

Christopher Ciccone (auteur), Wendy Leigh (collaborateur)
Christopher Ciccone, Leven met mijn zus Madonna

Madonna. De ster. Het icoon. Maar wie is Madonna? In dit boek vertelt Christopher Ciccone over de jaren waarin hij opgroeide en samenwerkte met zijn oudere zus, de vrouw die al decennialang miljoenen mensen intrigeert, choqueert en entertaint.
Als haar achtergronddanser, personal assistant, kledingadviseur, binnenhuisarchitect en ar
Titre
Leven met mijn zus Madonna
Auteur
Christopher Ciccone
Collaborateur
Wendy Leigh
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Life with my sister Madonna
Éditeur
Amsterdam: Forum, 2009
301 p., [16] p. pl.
ISBN
9789049200527
Placing suggestion
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Christopher Ciccone is de broer van Madonna, wat zowel een zegen als een vloek is. Een zegen, want door die bloedband slaagt de niet bovenmatig getalenteerde 'broer van' erin om achtergronddanser, personal assistant, kledingadviseur, binnenhuisarchitect en zelfs art director van enkele tournees van Madonna te worden. En een vloek, want Madonna behandelt haar broer soms als slaafje en stuk vuil, en betaalt hem ook navenant.

In Leven met mijn zus Madonna vertelt Christopher Ciccone het verhaal van hun gezamenlijke jeugd en hoe Madonna erin slaagde om de succesvolste vrouwelijke popartiest aller tijden te worden. We volgen haar mee van haar eerste stappen als vaders verwende dochter, over de doorbraak als material girl tot de irritante kabbala-aanhangster. Tussendoor krijgt de lezer ook het ? overigens volstrekt oninteressante ? relaas van de ups en downs in het leven van de schrijver zelf.

De verwachtingen voor dit boek waren hooggespannen. Ciccone heeft al …Lire la suite
De broer van Madonna had bijna geen beter moment kunnen kiezen met deze autobiografie. Zijn zus (50) is net gescheiden en heeft nu een veel jongere (22) minnaar. De paparazzicamera’s flitsen weer en haar broer heeft geen probleem de wereld wat sappige details te voeren. Zijn schoorsteen moet immers ook roken. Christopher heeft nauwelijks nog contact met zijn zus. En dat is volgens hem voornamelijk te wijten aan haar egocentrische gedrag. Ze groeiden samen op en waren onafscheidelijk bij de start van Madonna’s carrière. Maar zij werd een ster en hij de assistent die haar bij alles ondersteunde. Hij was haar danser, kleedster, ontwerper, praatpaal en uiteindelijk haar voetveeg. Ondanks alle onredelijke acties van Madonna (onderbetaling, chantage, arrogantie en valse beschuldigingen) bleef Christopher opdraven als Madonna hem sommeerde. Hij noemt dat onvoorwaardelijke liefde, de lezer zou het kunnen interpreteren als willen deelnemen aan haar bedwelmende glamourleven tegen iedere prijs. …Lire la suite