Samen met een draak en vele andere vrienden bindt Eragon de strijd aan met een koning en diens machtige medestanders. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Eragon
Auteur
Christopher Paolini
Narrateur
Jeroen Spitzenberger
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eragon
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2009
19 cd's
Durée
ca. 1400 min
ISBN
9789052860152

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Jeroen Spitzenberger. Op een onherbergzame plek in de bergen vindt de jonge Eragon een blauwe steen. Dat blijkt een ei te zijn waaruit een draak komt, door Eragon Saphira genoemd, waarmee hij in gedachten kan communiceren. De boze heerser Galbatorix is echter op zoek naar dat ei. Door zijn toedoen brandt de boerderij van Eragons oom af, waarbij de oude man om het leven komt. Samen met Saphira, de verhalenverteller en tovenaar Brom gaat Eragon op pad om de dood van zijn oom te wreken. De reis voert langs vele gevaren in de vorm van vreemde wezens. Het omvangrijke, beeldend geschreven verhaal bevat tamelijk veel uitweidingen, die de vaart enigszins uit het avontuur halen. Toch zullen de liefhebbers van het genre smullen van de magische wereld die in het verhaal geschapen wordt. Het laat zich vergelijken met het werk van fantasymeesters als Tolkien en McCaffrey. Meer informatie is te vinden op de website over de jonge…Lire la suite

À propos de Christopher Paolini

Christopher Paolini, né le 17 novembre 1983 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy et de science-fiction. Il est connu pour sa série de fantasy à succès L'Héritage.

Biographie

Christopher Paolini a passé toute son enfance à Paradise Valley (en) dans le Montana. Il est le fils d'un écrivain propriétaire de la maison d'édition « Paolini International LLC ».

Série L'Héritage

Dès l'âge de quinze ans, Christopher Paolini commence un premier roman de fantasy inspiré de Dragon Hatcher de Bruce Coville et du Cycle de Terremer d' Ursula K. Le Guin. Eragon, premier tome de sa série L'Héritage, es…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions