Darth Vader is verslagen. De Rebellenalliantie probeert het Keizerrijk terug te dringen. Net als oud-rebel Norra denkt eindelijk naar huis te kunnen, ontvangt ze een noodoproep van een gevangen piloot. Ze verzamelt een team om hem te bevrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Aftermath
Auteur
Chuck Wendig
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Aftermath
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
445 p.
ISBN
9789024581276 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit verhaal speelt in op het succes van de Star Wars-films. In dit eerste deel van de 'Aftermath'-trilogie worden nieuwe karakters geïntroduceerd in het bestaande universum. Zo wordt er in dit verhaal verteld wat voorafging aan 'Star Wars: The Force Awakens'. Zonder Luke, Chewbacca, Han, R2D2 en Yoda, en andere karakters uit de filmfranchise. Dit kan verkeerde verwachtingen opwekken bij lezers - iets wat verder benadrukt wordt zodra men begint te lezen. Alhoewel de genoemde concepten wel enigszins overeenkomen met dat wat we kennen uit Star Wars, lijkt de manier van vertellen en de stijl van de schrijver flink af te wijken van dat waar fans verliefd op zijn geworden. Daarom zal het een teleurstelling kunnen zijn voor die hard fans, die zich moeilijk kunnen identificeren met dit verhaal over ‘nieuwe’ helden van de Rebellenalliantie die trachten de heerschappij van het Keizerrijk te beëindigen. Dezelfde missie, maar met weinig aansprekende karakters. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Chuck Wendig

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Chuck Wendig, né le 22 avril 1976 à New Hope en Pennsylvanie, est un écrivain américain de science-fiction, fantasy, fantastique et horreur.

Biographie

Œuvres

Univers Star Wars

Série Riposte

  1. Riposte, Pocket, 2016 ((en) Aftermath, 2015)
  2. Dette de vie, Pocket, 2018 ((en) Life Debt, 2016)
  3. Chute de l'Empire…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions