The three-body problem

Cixin Liu (auteur), Ken Liu (traducteur)
Ye Wenjie ziet haar professor vermoord worden en wordt zelf naar een werkkamp gestuurd. De tweede verhaallijn speelt 40 jaar later en volgt de nano-ingenieur Wang die betrokken wordt bij de moord op vooraanstaande wetenschappers.
Titre
The three-body problem
Auteur
Cixin Liu
Traducteur
Ken Liu
Langue
Anglais
Langue originale
Chinois
Titre original
San ti
Éditeur
London: Head of Zeus, 2016 | Autres éditions
vi, 434 p.
ISBN
9781784971571 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit werk van een veel gelouterde Chinese sciencefiction-schrijver (1963) uit 2008 is nu in het Engels verschenen. In het Westen leeft het idee dat de Chinese overheid alle literatuur censureert, maar dit boek begint met grafische beschrijvingen van de terreur van de Culturele Revolutie. De plot heeft twee verhaallijnen. Ye Wenjie ziet haar professor door de Rode Garde vermoord worden en wordt zelf naar een werkkamp gestuurd. De tweede verhaallijn speelt veertig jaar later en volgt de nano-ingenieur Wang die betrokken wordt bij de moord op vooraanstaande wetenschappers. Het centrale thema - het eerste contact met buitenaardsen - is zeker niet nieuw, maar wordt hier goed uitgewerkt. Het boek is sterk in de extrapolatie van de natuurwetenschap, waarbij het thema’s als het morele hart van de wetenschap en de grenzen van het mogelijke aansnijdt. De karakterisering en stijl zijn minder sterk. De plot komt niet tot een afronding; er volgen nog twee delen. Met een lijst van personages. Een bo…Lire la suite

À propos de Cixin Liu

CC BY-SA 2.0 - Image by opacity from Chicago

Liu Cixin (chinois simplifié : 刘慈欣 ; chinois traditionnel : 劉慈欣 ; pinyin : Liú Cíxīn ; EFEO : Lieou Ts'eu-sin), né le 23 juin 1963 à Yangquan dans la province du Shanxi en Chine, est l'écrivain de science-fiction le plus célèbre en Chine.

Biographie

Dans la vie civile, après avoir étudié à l'université de Chine du Nord en conservation de l'eau et énergie électrique (en) qu'il quitte en 1988, Liu Cixin travaille comme ingénieur dans une centrale électrique à Yangquan de Shanxi.

Liu Cixin a gagné huit fois le prix Galaxie et une fois le prix Xingyun (nébuleuse), pour plusieurs de ses œuv…En lire plus sur Wikipedia