Livre
Néerlandais
Wanneer het geadopteerde dochtertje van een jong stel binnen drie weken moet worden teruggegeven aan de biologische vader, de criminele tienerzoon van een rechter, gaan zij tot het uiterste om haar te behouden.
Titre
Het ultimatum
Auteur
C.J. Box
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Three weeks to say goodbye
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009 | Autres éditions
367 p.
ISBN
9789044325379 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

C. J. Box is een succesvolle auteur in de VS, die een Edgar Award won voor de beste thriller in 2009. Het ultimatum is een spannend misdaadverhaal over adoptieouders die drie weken de tijd krijgen om afscheid te nemen van hun negen maanden oude baby is ontroerend, zonder ooit melig te worden. Steeds blijft het een knappe thriller met soms enkele overbodige gewelddadige acties en een bloederige, niet helemaal onverwachte, ontknoping.

Het ultimatum begint als Jack en Melissa McGuane een telefoontje krijgen dat hun leven overhoop haalt. Beiden vormen een modaal gezin in de snelgroeiende stad Denver en hebben hun leven gereorganiseerd voor hun geadopteerde baby Angelina. Zij heeft haar baan opgegeven en Jack, niet hoog opgeleid maar een noeste werker, is de drijvende kracht van de plaatselijke toeristische dienst. De biologische tienervader van hun baby heeft nooit afstand gedaan van zijn rechten en eist nu zijn dochtertje op. Hij is een intelligente, gestoorde en kwaadaardi…Lire la suite
De schrijver is in Amerika een onderscheiden thrillerauteur; dit is het eerste boek van zijn hand dat in het Nederlands is vertaald. Angelina, de geadopteerde baby van Jack en Melissa uit Denver, moet, dankzij een fout van het adoptiebureau, binnen drie weken worden teruggegeven aan haar biologische vader. Dat is Garrett, de criminele tienerzoon van een machtige rechter in Denver. Jack en zijn vrienden gaan tot het uiterste om te bereiken dat alsnog de adoptiepapieren worden ondertekend. Hoewel er hier en daar nogal wat geweld in deze thriller voorkomt, wordt het verhaal nergens ‘wild west’ of ongeloofwaardig. De personages, hoe merkwaardig of Amerikaans dan ook, worden juist levensechte mensen met hun fouten en gebreken. Een met vaart, goed geschreven en daardoor makkelijk te lezen thriller, die met recht een pageturner mag worden genoemd; mooi plot. Terecht stond deze titel weken op de New York Times Bestseller List. Deze Box smaakt zeker naar meer. Paperback met normale druk.