Livre
Néerlandais
Joe Thorne is op de vlucht voor zijn schuldeisers en keert terug naar het mijnwerkersdorpje waar hij is opgegroeid, vindt werk op zijn voormalige middelbare school en betrekt de woning waar een docente zelfmoord heeft gepleegd.
Titre
De terugkeer
Auteur
C.J. Tudor
Traducteur
Guus Van der Made
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The taking of Annie Thorne
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
351 p.
ISBN
9789400510753 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Joe Thorne drinkt te veel en is gokverslaafd. Hij is op de vlucht voor zijn schuldeisers en keert terug naar Arnhill, het mijnwerkersdorpje waar hij is opgegroeid. Daar solliciteert hij bij zijn voormalige middelbare school. Joe wordt aangenomen als docent Engels en betrekt een woning waar onlangs een docente van dezelfde school zelfmoord heeft gepleegd, na eerst haar zoontje te hebben vermoord. Op de muur van de jongenskamer had zij met bloed ‘niet mijn zoon’ geschreven. Een scenario waaraan Joe bange herinneringen heeft: toen hij jong was, verdween zijn jongere zusje, om na twee dagen onherkenbaar veranderd terug te keren. Van een lief meisje was zij veranderd in een nukkig en boosaardig kind. Gaandeweg wordt duidelijk dat Joe in zijn jeugd verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt, die te maken hebben met de verlaten mijn in het dorp. Dit is een griezelthriller in de stijl van Stephen King. Saillant detail is dat de schrijfster een mannelijke hoofdpersoon neerzet die qua sardonische…Lire la suite

À propos de C.J. Tudor

C.J. Tudor, née Caroline J. Tudor à Salisbury en Angleterre, est une romancière britannique, auteure de romans policiers.

Biographie

C.J. Tudor est journaliste, scénariste et rédactrice en chef.

En 2018 paraît son premier roman, L'Homme craie, avec lequel elle est lauréate dans la catégorie meilleur premier roman du prix Barry 2019 et du prix Thriller 2019.

Œuvre

Romans

  • L'Homme craie, Pygmalion, 2018 ((en) The Chalk Man, 2018), trad. Thibaud Eliroff (ISBN 978-2-7564-2173-5)
  • La Disparition d'Annie Thorne, Pygmalion, 2019 (En lire plus sur Wikipedia