Livre
Néerlandais
Een wezen dat door een eenvoudige aanraking van het ene lichaam naar het andere kan springen ontdekt dat hij opgejaagd wordt door een organisatie die een antivirus zoekt om wezens zoals hijzelf te kunnen elimineren.
Titre
Huid op huid
Auteur
Claire North
Traducteur
Lisette Graswinckel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Touch
Édition
1
Éditeur
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2015
416 p.
Note
Claire North is een pseudoniem van Catherine Webb
ISBN
9789046818657 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Spanning IN het najaar

Een man die van lichaam naar lichaam kan springen, een advocaat zonder scrupules, een flik aan de drank, een misdaadjournaliste die afzwaait en een antieke redenaar: keuze te over aan personages voor spannende boeken. Een selectie uit het overvloedige thrilleraanbod van het najaar.

1

Een Brusselse flik in Antwerpen

Vlaamse politieverhalen blijven het goed doen. Jef Geeraerts en Pieter Aspe plaveiden de weg en velen sprongen op de kar. De beste is Toni Coppers, die vorig jaar nog de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal won met Dood water. Een dertiendelige tv-reeks is ingeblikt en wordt in het voorjaar van 2016 op VTM uitgezonden. Daarin speelt Hilde De Baerdemaeker de rol van Liese Meerhout, een Brusselse flik in Antwerpen die met haar team 't Stad vrijwaart van criminele elementen.

De vleermuismoorden is de negende in de reeks. Dit is alweer een politieroman waarin niet alleen het verhaal maar ook de personages de nodige aandacht krijgen. Een busje met Britse zakenlui verongelukt op de Frankrijklei. Geen gewoon ongeval, natuurlijk. Er volgen meer verontrustende sterfgevallen, allemaal van politiemensen of rechters. Ook Liese wordt bedreigd zodat ze moet onderduiken in een hotelletje in de schaduw van de kathedraal.

Lire la suite
Het verhaal begint met een nare moord op een treinstation. Het vreemde is dat de hoofdpersoon Kepler niet echt is vermoord, maar zich heeft verplaatst naar een ander lichaam. Kepler is een 'geest'. Ooit was hij een echt persoon, maar nu springt hij al eeuwenlang van het ene naar het andere lichaam via huidcontact. Hij heeft het lichaam van zijn bijna-moordenaar overgenomen en gaat op zoek naar de reden van de aanslag. Wie zit er achter hem aan? Hij ontdekt dat er nog meer geesten zijn gedood door de organisatie Aquarius. Kepler heeft een filosofische inslag en denkt veel na over zijn vreemde leven en de vele lichamen die hij heeft overgenomen. Dat gebeurt meestal in dialoogvorm, waardoor het vlot leesbaar blijft. Het verhaal kent veel actie, maar ook veel bewoonde lichamen, die uitvoerig worden beschreven, waardoor het verhaal tempo verliest. Blijft staan dat het een originele roman is met een fantastisch sausje. Zeker ook leuk voor lezers die niets van 'echte fantasy' willen weten.

À propos de Claire North

Catherine Webb, née le 27 avril 1986 à Londres en Angleterre, est une romancière britannique de fantasy et de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Série Wizard Laenan Kite

  1. La Guerre des rêves, Gallimard Jeunesse, coll. « Scripto », 2002 ((en) Mirror Dreams, 2002), trad. Jean Esch (ISBN 2-07-054945-3)
  2. (en)…En lire plus sur Wikipedia