Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw in een Londense gevangenis maakt een lijst met goede dingen die ze in haar leven heeft gedaan, om uit te komen voor de misdaad die ze heeft gepleegd en de realiteit onder ogen te zien.
Titre
Alle goede dingen
Auteur
Clare Fisher 1987-
Traducteur
Karin Schuitemaker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
All the good things
Éditeur
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
318 p.
ISBN
9789402726305 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 21-jarige Bethany Mitchell zit in een gevangenis in Londen. Haar hulpverlener vraagt haar een lijst te maken van goede dingen. Zo kan ze uiteindelijk de slechte dingen onder ogen komen. Ze begint de lijst, die ze schrijft aan haar dochter, aarzelend. Om de realiteit van het leven in verschillende pleeggezinnen te ontvluchten, hield ze van lezen en rennen. Dan komen vriendschap, haar eerste vriendje, de ontmoeting met de man die de vader werd van haar grootse levensvreugde: haar dochter. Haar verhaal is een continue zoektocht naar een plek waar ze thuishoort, naar aandacht en liefde. Als ze bij het punt komt van haar zwangerschap wordt het verhaal intenser en pijnlijker. Relaties en vriendschappen eindigen en ze heeft schulden. Ze concentreert zich op het dossier van haar moeder, wier levensverhaal veel wegheeft van dat van haarzelf. Een alleenstaande vrouw die haar baan verloor en psychische problemen kreeg, waardoor Beth uit huis werd geplaatst. Na haar bevalling, breekt er iets i…Lire la suite

À propos de Clare Fisher

Douglas Clare Fischer dit Clare Fischer, né le 22 octobre 1928 à Durand (Michigan), et mort le 26 janvier 2012 à Los Angeles (Californie), est un compositeur, arrangeur, pianiste, claviériste et chef d'orchestre américain de jazz.

Il est notamment connu pour avoir travaillé avec des artistes de rhythm and blues et de pop. Parmi eux Rufus & Chaka Khan, Michael Jackson, Paul McCartney, Robert Palmer, Céline Dion et, sur une longue durée, Prince. Dans le monde du jazz, il a collaboré entre autres figures avec Donald Byrd, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock et des musiciens latino-américains, comme Cal Tjader, João Gilberto ou Moacir Santos,,.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia