Livre
Néerlandais

Salamander

Clare Hibbert (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Waar moet je op letten als je een salamander als huisdier wilt hebben? Met informatie over de verschillende soorten en tips voor aanschaf, huisvesting, verzorging en gezondheid. Voorzien van kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Sujet
Salamanders
Titre
Salamander
Auteur
Clare Hibbert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Salamander
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055664009
Placing suggestion
598.2 (SISO) Amfibieën - Reptielen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het boek gaat voornamelijk over salamanders als huisdieren en kent hoofdstukken als kopen, huisvesten, kweken en houden van salamanders. Maar toch is er dan opeens het hoofdstuk over bedreigde salamanders of salamanderfamilies. De hoofdstukindeling is dus verre van systematisch. In dit wat rommelig vormgegeven, maar stevige boek (verschillende drukletters, kaders, kleuren en hoofdstuk titels) wordt veel wetenschappelijk correcte feitenkennis weergegeven. Voor kinderen is dit boek daardoor minder geschikt omdat de stijl wat te formeel feitelijk is en de korte alinea's complete opsommingen van namen en uitleg zijn. Er worden erg veel familiesoortnamen gebruikt. Gelukkig zijn wel een verklarende woordenlijst, register en verwijzing naar verdere informatie op internet opgenomen. De kleurenfoto's zijn mooi, duidelijk en kleurrijk en een echte liefhebber zal van dit boek wel kunnen genieten. De vraag & antwoordrubrieken en weetjes in kaders op elke twee bladzijden zijn heel praktisch en han…Lire la suite

Salamander

Sommige kinderen willen een huisdier dat een beetje anders is. Niet meteen aaibaar maar mooi om naar te kijken. Salamanders zijn dan een mogelijkheid. Maar deze dieren hebben een aangepast onderkomen nodig dat veilig en prettig is voor het dier. In dit boek krijg je deskundig advies in verband met het aanschaffen van een salamander. Waar kan je zo'n salamander kopen? Hoe kan je het beestje huisvesten? Wat moet je allemaal weten over hun gezondheid en voeding? Heel veel vragen worden in dit boek beantwoord, maar vooral kom je heel veel te weten over de soorten salamanders. Het boek is overzichtelijk met mooie foto's en duidelijke bladschikking, zodat je dadelijk weet wat er belangrijk is. Een onmisbaar boek voor jonge dierenbezitters. In deze reeks is er ook een boek over de slang, de piranha, de spin, de rat en de hagedis.