Een vrouw in Londen ontdekt haar foto in een datingrubriek in de krant en als de vrouwen in die rubriek achter elkaar worden aangevallen, gaat ze op zoek naar de dader die haar moet kunnen zien.
Titre
Ik zie jou
Auteur
Clare Mackintosh
Traducteur
Kris Eikelenboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I see you
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2017 | Autres éditions
382 p.
ISBN
9789026137754 (paperback) 9789026146404 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Iedere dag, ‘s ochtends en ‘s avonds, staat Zoë Walker tussen honderden andere forenzen in de trein en metro, op weg naar hun werk. Altijd volgens het zelfde saaie schema. Op een avond tijdens de rit naar huis ziet Zoë tot haar verbazing een vage foto van zichzelf in de krant. In een datingrubriek! Het zal een vergissing zijn geweest, denkt ze. Na haar huwelijk met Matt is ze nu gelukkig met Simon en haar twee kinderen. Maar ze kan het nare gevoel erover niet kwijt raken. Dat blijkt terecht want een week later leest ze een bericht over een vermoorde vrouw. Ze herkent haar van de foto: zij stond ook in die datingrubriek. Spannende, goed geschreven tweede thriller van de auteur, na haar daverende succesdebuut ‘Mea culpa’*. Liefhebbers van Nicci French zullen ook hiervan genieten. De lezer wordt goed op het verkeerde been gezet over wie de dader is en de laatste pagina is uniek (nee, niet die eerst lezen!).

À propos de Clare Mackintosh

Clare Mackintosh est une femme de lettres britannique, auteure de thriller psychologique.

Biographie

De 1995 à 1999, elle fait des études au Royal Holloway, où elle obtient un diplôme en management. Pendant ses études, elle travaille pendant une année comme secrétaire bilingue à Paris. Une fois ses études complétées, elle entre dans la police britannique. Elle abandonne son poste de commandant en 2011, après douze ans de service, pour devenir journaliste indépendante et consultante en médias sociaux.

En 2014, elle publie son premier roman, Te laisser partir (I Let You Go), grâce auquel elle est lauréate en 2016 du Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award (en) et du prix du meilleur roman international au Festival Polar de Cognac en 2016.

Œu…En lire plus sur Wikipedia