Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een toevallige bezoeker vat liefde op voor een jonge vrouw die in coma in het ziekenhuis ligt en biedt haar warme troost.
Sujet
Liefde, Coma
Titre
Ik ben er
Auteur
Clélie Avit
Traducteur
Carolien Steenbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Je suis là
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2015
222 p.
ISBN
9789401604543 (paperback) 9789401604956 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het ziekenhuis als romantisch trefpunt is een van oudsher beproefd thema. Zo ook hier, al is de liefdesverklaring aan een onbekende comateuze patiënte uiteraard hoogst ongebruikelijk. Thibault wilde net kwaad het ziekenhuis verlaten, waar zijn broer is opgenomen na met zijn zatte kop twee meisjes te hebben doodgereden, als hij verdwaalt en de kamer van Elsa Bilier inloopt, een jonge vrouw van dertig met een bij bergsport opgelopen schedelletsel. Elsa, al vijf maanden gehospitaliseerd, kan sinds kort weer denken en horen, maar geenszins communiceren. Haar rest twee procent overlevingskans volgens de medische staf. In korte hoofdstukjes verspringt het perspectief beurtelings van de een naar de ander, komt het wel en wee van hun achtergronden allengs in zicht, krijgen hun persoonlijkheden mettertijd meer kleur. Hij warmt haar met zijn woorden, zij luistert en vecht voor haar leven. De weldadige climax is nabij. Een feel good roman die in eenvoudige taal een emotionele crisis schetst. De …Lire la suite

À propos de Clélie Avit

Clélie Avit, née le 13 novembre 1986 à Saint-Étienne, est une écrivaine française.

Biographie

Clélie Avit est née le 13 novembre 1986 à Saint-Étienne. Elle a grandi à Pont-Salomon, en Auvergne. Après des études de sciences, elle enseigne la physique et la chimie dans des lycées de Nice. Elle suit également une formation pour enseigner la danse contemporaine.

Elle commence à rédiger son premier livre, Je suis là. Il paraît en 2015, remporte le Prix Nouveau Talent et est traduit dans plus de 20 langues[réf. nécessaire]. Elle sort l'année suivante le premier tome de la quadrilogie des Messagers des vents, qu'elle avait imaginée avant de rédiger Je suis là.

En lire plus sur Wikipedia