Teamleider Kurt Austin van NUMA moet zien te voorkomen dat een Afrikaanse alleenheerser met behulp van een geheim wapen zijn wil oplegt aan de gehele wereld.
Titre
Duivelspoort
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Traducteur
Pieter Verhulst
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Devil's Gate
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2014 | Autres éditions
400 p.
ISBN
9789044343137 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vrachtboot verdwijnt na een geheimzinnige aanval waarbij mensen gekookt lijken te zijn als in een magnetron. Een team van de NUMA o.l.v. Kurt Austin is toevallig ter plaatse en ontdekt dat een Afrikaanse dictator een supergeleider bemachtigd heeft waarmee hij een aanval wil plegen op Amerika. Als ook wetenschappers worden ontvoerd, volgen Kurt en zijn collega’s het spoor waarbij zij merken dat voor hun geduchte tegenstanders macht belangrijker is dan een mensenleven. Weer een spannend verhaal in de reeks over de NUMA met dit keer alleskunner Kurt Austin in de hoofdrol. Als een soort superman springt hij uit vliegtuigen, duikt in de diepte en gaat de strijd aan met mensen die zijn doel in de weg staan. Het verhaal leest als een spannend jongensboek ondanks alle toevalligheden die wel erg goed uitkomen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Mede door de band die de lezer opgebouwd heeft met de sympathieke hoofdrolspelers leest het als een trein. Het taalgebruik is niet moeili…Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions