Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een man stuit op het spoor van een geheim genootschap en een krankzinnige miljonair, die het gemunt hebben op archeologische expedities.
Titre
Serpent / Clive Cussler ; met Paul Kemprecos
Auteur
Clive Cussler
Collaborateur
Paul Kemprecos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Serpent
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2003 | Autres éditions
511 p.
ISBN
90-461-1026-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ergens op de bodem van de Atlantische Oceaan liggen de schamele resten van het luxe passagiersschip de Andrea Doria. Maar zeer weinigen weten dat er zich in het ruim een onbetaalbare schat uit de pre-Columbiaanse oudheid bevindt: de ontbrekende schakel in de geschiedenis van de mensheid. Kurt Austin is de leider van het NUMA-ontdekkingsteam (National Underwater & Marine Agency). Hij vaart met zijn schip de Nereus voor de kust van Marokko en redt een aantrekkelijke archeologe van de verdrinkingsdood. Nina Kirov blijkt de enige overlevende te zijn van haar expeditie. Alle overige leden werden vermoord. De reden van deze slachtpartij is op het eerste gezicht niet duidelijk. Het enige spoor blijkt een beeldhouwwerk te zijn dat Nina voor de moordpartij opdook. Het spoor leidt naar een machtige industrieel uit Texas. Zijn meesterplan om een revolutie te ontketenen in Zuidwest-Amerika kost zoveel geld dat hij nergens voor terugdeinst. Op een golf van dood en vernieling elimineert hij allen d…Lire la suite
Na een dik dozijn avonturenromans en technothrillers rond superheld Dirk Pitt van de Amerikaanse Onderzeese Marine is Cussler een nieuwe serie begonnen rondom diens jongere collega Kurt Austin. Meer van het in zijn genre overigens voortreffelijke zelfde! De proloog speelt anno 1956 op de moedwillig tot zinken gebrachte 'Andrea Doria'. De titel verwijst naar de Gevederde Slanggod van de Azteken/Maya's en daarmee naar een Geheim Genootschap onder een krankzinnige miljonair, die Mexico en Californië tot een nieuwe Mayarijk wil verenigen. In vlot weglezende avonturen ontdekken Austin en zijn kompanen waarom complete archeologische expedities in Marokko, Yucatan en elders moesten worden uitgeroeid. Bloederige, pakkende actiescènes in exotische decors, o.m. voetbal op leven en dood. De wilde fantasieën worden oppervlakkig plausibel gepresenteerd. Pocketeditie, kleine druk.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions