Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het jongensboek

Conn Iggulden (auteur), Hal Iggulden (auteur), Hans Hoekstra (adaptateur)
Jongensboekachtige uitgave met wetenswaardigheden over o.a. veldslagen, natuurkunde en wereldwonderen, aangevuld met handigheidjes als knopen leggen en geheime codes. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Weetjes
Titre
Het jongensboek / Conn & Hal Iggulden ; bew. Hans Hoekstra ... [et al.]
Auteur
Conn Iggulden Hal Iggulden
Adaptateur
Hans Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The dangerous book for boys
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2007
287 p. : ill.
ISBN
9789022321652 (Standaard) 9789061698265 (De Harmonie)
Placing suggestion
070 (SISO) Weetjes (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek van Conn en Hal Iggulden ademt nostalgie naar lange, hete zomers, eindeloos spelen in altijd groene weiden, klimmen in bomen en gevaarlijke experimenten in het tuinhuis ? allemaal zaken die jongens en meisjes de dag van vandaag bijna niet meer (kunnen) doen. Terwijl de meeste kinderen binnenshuis met hun Xbox spelen, vertellen de gebroeders Iggulden hen hoe ze best een boomhut kunnen bouwen.

Het Jongensboek is de Nederlandse vertaling van The Dangerous Book for Boys. Het verzamelt op een encyclopedische manier wat jongens zouden moeten kennen en kunnen om een man te worden. Op een schijnbaar ongeordende manier komen, in de vorm van korte hoofdstukjes, tientallen onderwerpen aan bod. Deze gaan van het maken van katapulten over beroemde veldslagen naar Latijnse gezegden. De verzamelde items zijn zo omvangrijk dat er voor elk kind wel iets te vinden is dat het uitproberen waard is.

De lay-out van het boek sluit naadloos aan bij de nostalgische sfeer…Lire la suite
'Ik had dit boek niet toen ik een jongen was' verzucht Iggulden in zijn inleiding. Samen met zijn broer schreef hij dit handboek waar volgens hem zowat alles in staat wat een echte jongen moet weten. Niets over games, computers en iPods, wel een bonte verzameling tijdloze kennis, handigheidjes en weetjes die bij veel vaders en opa’s herinneringen zullen oproepen aan mooie jongensavonturen. Papieren vliegtuigen en bootjes vouwen, knikkeren, knopen maken, trucs met munten, een skelter, boomhut, periscoop maken, informatie over dinosaurussen, sterren, insecten, beroemde veldslagen, geheime codes, eerste hulp, onzichtbare inkt, wat Latijn, grammatica en Multatuli, de spelregels van (tafel)voetbal, cricket, schaken en poker, verschillende leeslijsten (strips, gedichten etc.) en twee pagina’s over… meisjes. Inspirerend, geestig en informatief tijdloos boek, mooi nostalgisch uitgegeven en geïllustreerd. In de Nederlandse editie zijn veel items uit de oorspronkelijke editie* vervangen door t…Lire la suite

Suggestions