Autobiografisch getint relaas van het leven van de schrijfster met de schrijver en journalist Ischa Meijer (1943-1995) en van haar verwerking van diens plotselinge dood.
Titre
I.M.
Auteur
Connie Palmen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 1998 | Autres éditions
311 p.
ISBN
90-5333-679-6

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alleen al de uiteenlopende recensies maakten destijds nieuwsgierig naar deze autobiografische roman: ze gewaagden namelijk van 'lijkenpikkerij' én van 'haar beste werk'. Daarbij komt natuurlijk nog de human interest: 'I.M.' staat voor In Memoriam en Ischa Meijer (1943-1995), met wie de schrijfster samenleefde tot diens plotselinge dood. Het staat echter ook voor In Margine, de titel van veruit het grootste deel van het boek, dat niet over rouw gaat, en eigenlijk ook niet allereerst over Ischa, maar over de liefde. Over hoe een zelfbewuste filosofe zich herleid ziet tot een hulpeloos verliefd bakvisje en daar voluit van geniet. Over de vele tripjes door Amerika van het tortelende duo; over de vele tranen van geluk -het lijkt soms wel een Bouquetje. Toch is het niet alleen het ontbreken van een happy end dat van 'I.M.' meer maakt dan een liefdesromannetje voor gestudeerden. Het is geen grote literatuur, het getuigt zelfs niet altijd van goede smaak, maar het is wel -in liefde en rouw- v…Lire la suite

À propos de Connie Palmen

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Connie Palmen (de son vrai nom Aldegonda Petronella Huberta Maria Palmen), née à Sint-Odiliënberg le 25 novembre 1955 , est une écrivaine et philosophe néerlandaise.

Biographie

Elle obtient de nombreux prix, dont le prix littéraire AKO en 1995 pour De Vriendschap.

Œuvres traduites en français

  • Les Lois [« De wetten »], trad. d’Isabelle Rosselin, Arles, France, Actes Sud, coll. « Lettres néerlandaises », 1993, 210 p. (ISBN 2-7427-0052-8)
  • Tout à vous [« Geheel de uwe »], trad. de David Goldberg, Arles, France, Actes Sud, coll. « Lettres néerlandaises », 2005, 395 p. (ISBN 2-7427-5399-0<…En lire plus sur Wikipedia