Bande dessinée
Néerlandais

De dag van de chaos

Convard (scénariste), Jean-Yves Delitte (dessinateur)
Juli 1914. Na de moord op aartshertog François Ferdinand staat de oorlog in Europa voor de deur en dit ondanks de politieke en humanistische inspanningen van Jean Jaures. Inspecteur Bernin en zijn trawant Victor, van het privé detectiveagentschap Fiat lux, zijn zich ervan bewust dat de veelzijdige Tanâtos dit roerige tijdperk ten volle benut om een gemene streek voor te bereiden en achtervolgen he
Titre
De dag van de chaos
Scénariste
Convard
Dessinateur
Jean-Yves Delitte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le jour du chaos
Éditeur
[Brussel]: Glénat Benelux, 2008
56 p. : ill.
ISBN
9789069695686

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit tweede en afsluitende deel van deze reeks worden alle eindjes netjes aan elkaar geknoopt en komt het verhaal tot een groots en onverwacht einde. De mysterieuze Tanatos die voor zijn plan om Europa in oorlog te storten en er zelf rijk van te worden weer veel vermommingen gebruikt, trekt uiteindelijk aan het kortste eind. De mooie gedetailleerde tekeningen en het sterke en heldere scenario geven het verhaal een goed realisme, wat de sfeer en broeierigheid van de tijd vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog goed neerzet. Prima verzorgd uitgegeven boek met mooie tekeningen op pagina's in een groot formaat, waarin de tekenaar en scenarist laten zien eerder met dit bijltje te hebben gehakt. Een boek voor de liefhebbers van zowel goed verzorgd tekenwerk als sterke scenario's.

À propos de Convard

Didier Convard, né le 16 janvier 1950 à Paris, est un scénariste et dessinateur français de bandes dessinées, également auteur de littérature de jeunesse.

Carrière

Après une école d’arts appliqués graphiques et quatre années d’enseignement de la publicité, Convard rejoint le monde du 9e art en 1972 avec la réalisation d’un ouvrage scolaire, écrit en collaboration avec Serge Saint-Michel : Le Français et la BD. Par la suite il collabore avec André Juillard sur Isabelle Fantouri entre 1976 et 1980 ; date à partir de laquelle il commence à dessiner de nombreux récits pour le journal Tintin. Là, il rencontre des auteurs influents.

En 1981, Didier Convard succède à François Bourgeon pour les dessins …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions