Bande dessinée
Néerlandais

De jongeman in de lijkwade

Convard (auteur), Denis Falque (auteur), Gine (auteur)
Titre
De jongeman in de lijkwade / Didier Convard, Denis Falque, Christian Gine ... [et al.]
Auteur
Convard Denis Falque Gine
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Brussel: Glénat Benelux, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-6969-260-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit tweede deel uit de cyclus 'De geheime driehoek' volgen we de wetenschapper Didier Mosèle verder bij zijn naspeuringen in verband met de Dode Zeerollen. Inmiddels is hij al dichter bij de kern van het mysterie gekomen. Via verschillende bronnen komt hij tot de conclusie dat niet Christus aan het kruis gestorven is, maar wel diens tweelingbroer. Dit is het geheim dat de kerk te allen prijze probeert toe te dekken, desnoods met geweld. Didier besluit nu de door zijn vermoorde collega aan hem toevertrouwde aanwijzingen na te trekken, waarmee hij de concrete bewijzen voor zijn theorie hoopt te zullen vinden. Daardoor komt hij in een maalstroom van geweld en verraad terecht, waarbij de geheime genootschappen van de Kerk voortdurend zijn pad kruisen.

De plotwendingen in dit misdaadverhaal zijn ingenieus opgebouwd uit verschillende elementen die een beetje doen denken aan de synthese van de gothic novel en detectives. De achtergrond van geheime genootschappen, complexe samenzwer…Lire la suite
Een kleurrijke, avontuurlijke ballonstrip met als thema de theorie dat Jezus niet aan het kruis is gestorven, maar zijn broer. Dat zou staan in een oud geschrift. Een geheime orde van de katholieke kerk, de Wachters van het Bloed, doet er echter alles aan om te voorkomen dat het geheim uitlekt. De jonge geschiedkundige Didier en zijn vriendin Josianne proberen het geheim van het geschrift juist op te lossen. En dat leidt tot een boeiend avontuur. Tweede deel van de serie 'De geheime driehoek' waarvan er zeker zeven zullen verschijnen. Pittige kost voor jongeren en volwassenen, waarbij in dit deel vooral wordt ingegaan op de woelige periode van de twaalfde en dertiende eeuw. Toen werden in Frankrijk de Katharen bijna uitgeroeid omdat ze een afwijkend geloof aanhingen. Interessant en spannend, de plot is goed en de tekeningen kunnen ook heel aardig mee. Een bijzondere aanwinst dus in de stripwereld. Los lezen kan eventueel, maar het is duidelijk een vervolg.

À propos de Convard

Didier Convard, né le 16 janvier 1950 à Paris, est un scénariste et dessinateur français de bandes dessinées, également auteur de littérature de jeunesse.

Carrière

Après une école d’arts appliqués graphiques et quatre années d’enseignement de la publicité, Convard rejoint le monde du 9e art en 1972 avec la réalisation d’un ouvrage scolaire, écrit en collaboration avec Serge Saint-Michel : Le Français et la BD. Par la suite il collabore avec André Juillard sur Isabelle Fantouri entre 1976 et 1980 ; date à partir de laquelle il commence à dessiner de nombreux récits pour le journal Tintin. Là, il rencontre des auteurs influents.

En 1981, Didier Convard succède à François Bourgeon pour les dessins de Brunelle et Colin. En…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions